Uluslararası Öğrenci Tanışma Toplantısı yapıldı

Kırklareli Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası öğrenciler için dün Rektörlük Kültür Merkezi’nde Tanışma Toplantısı yapıldı.
Toplantıda ilk olarak Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür söz aldı. Kırklareli Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin ihtiyaç duyduğu her şeyle bizzat ilgilendiğini belirten Prof. Dr. Şengörür “Aramıza yeni katılan uluslararası öğrencilerimize ülkemizi, kültürümüzü ve üniversitemizi tanıtma, öğrencilerimizin sosyal açıdan adaptasyonunu kolaylaştırma ve kendilerini ülkelerinde hissetmelerini sağlamak için onlarla bir araya geldik. Bu vesileyle çok kıymetli öğrencilerimiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz, Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüz, TÖMER Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımız, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız personeli ve yetkilileri sizlere gerekli bilgilendirmelerde bulunacaklardır. Kırklareli Üniversitesi yerel, bölgesel ve ulusal seviyede olduğu kadar farklı coğrafyalardan öğrencilerin tercih edeceği uluslararası bir üniversite olma yönünde var gücüyle çalışmaktadır.
33 ülkeden 1120 uluslararası öğrenci Kırklareli Üniversitesi’nde eğitim görüyor
Kültürler arası etkileşimi arttırmak ve bilgiyi evrensel olarak paylaşmak için atılan adımlar neticesinde şu an 33 ülkeden 1120 öğrenci bugün itibariyle üniversitemizde öğrenim görmektedir. Bu öğretim yılında yeni uluslararası öğrenci kaydımız 612 olmuştur. Bunun da çok ciddi bir rakam olduğunu belirtmek isterim. Bizim tanınırlığımız noktasında ve bizi kabul etme noktasında oldukça iyi bir seviyeye geldiğimizi düşünüyorum. O yüzden bizi tercih eden siz kıymetli öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Üniversitemizde öğrenim gördüğünüz sürece kendinizi evinizde hissedeceğiniz uygun şartları sizlere sunmaya gayret gösteriyoruz. Bu konuyla ben bizzat yakından ilgileniyorum. Sizler öğrenim gördüğünüz sürece ve mezun olduktan sonra iyi bir eğitim ve meslek edinerek buradan ayrılmış olacaksınız. Onun yanında ülkemizde edindiğiniz bilgileri farklı coğrafyalara taşıyarak üniversitemizin dünya kültürüne yakınlığını sağlayacak ve Türk kültürünün anlaşılmasına yardımcı olacaksınız. Dışa kapalı bir kuşak yerine birlikte yaşama kültürü gelişmiş, evrensel görüşün mümkün olduğuna inanan bir nesil yetişmesine vesile olacaksınız. Tabi burada bu birlikteliği, bu başarıyı bizim paydaşlarımızla sağlamamız mümkün olacak. Bu yüzden bugün aramızda Kültür Müdürlüğü personelimiz, İl Göç İdaremiz gibi paydaşalarımız yer alıyor. Size açıklamalarda ve bilgilendirmelerde bulunacaklar. Onlarla birlikte burada kaldığınız ve misafir olduğunuz sürece sizlere hem Kırklareli’ni hem de çevresini tanıtmış olacağız. Aynı zamanda sizin ihtiyaçlarınızı birlikte karşılamaya çalışacağız. O yüzden burada bulunarak bizi destekleyen paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bizlerin her zamanda yanında olan ve faaliyetlerimizi kamuoyu ile paylaşan sevgili basınımıza da ayrıca teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Sözlerime son verirken öğrencilerimizin eğitimlerini sağlık, mutluluk, başarı, sevgi ve kardeşlik içinde tamamlamalarını diliyor ve toplantımıza katkıda bulunan herkese tekrar teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür’den sonra Kırklareli Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nde görevli Öğretim Görevlisi Dr. Fatih Çömlekçi, Kırklareli Üniversitesi ile ilgili öğrencilere sunum yaptı. Sunumun ardından Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Kırklareli’nin tarihi ve doğal güzelliklerini anlatan video gösterimi gerçekleştirildi. Sonrasında ise İl Göç idaresi Uzmanı Mert Gedik uluslararası öğrencilerin ikamet izni ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Son olarak TÖMER personeli Okutman Utku Mehmet Öden, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Alparslan Aloğlu ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeli Bayram Aksoy birimlerin faaliyetleri ile ilgili kısa bilgilendirmede bulundu. Oldukça verimli geçen toplantı öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol