“Uluslararası Göçmenler Günü” kutlandı

“Uluslararası Göçmenler Günü” kapsamında Kırklareli İl Göç İdaresi Müdürlüğü Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi’nde bir program gerçekleştirildi. Etkinlikte Kırklareli Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler kültürlerini tanıttı, kurdukları stantlarla yiyecek ve içeceklerini tanıttı, yöresel dans ve müziklerini sahneledi.

Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak 2000 yılında “Uluslararası Göçmenler Günü” olarak kabul edilen ve her yıl kutlanan “Uluslararası Göçmenler Günü” kapsamında Kırklareli İl Göç İdaresi Müdürlüğü Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi’nde bir program düzenlendi. Etkinliğe Kırklareli Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı’nın yanı sıra Kırklareli İl Göç İdaresi Müdürü Sinan Özsoy, Geri Gönderme Merkez Müdürü Özlem Duymuş ve Kırklareli Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Neriman Hocaoğlu Bahadır katıldı.
Geri gönderme merkezinde
bulunan kişilere giysi yardımları
yapıldı
Kırklareli Üniversitesi Birleşmiş Milletler Kulübü ile Uluslararası Öğrenci Kulübünün de katılım sağladığı etkinlikte; çeşitli dans, folklor, kısa film, Hacivat – Karagöz gölge oyunu gösterileri ve müzik performansları sahnelendi. Etkinlik kapsamında Üniversitemiz Birleşmiş Milletler Öğrenci Kulübü tarafından geri gönderme merkezinde bulunan kişilere giysi yardımları yapılarak, çocuklara hediye dağıtıldı. Aynı zamanda Kırklareli Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kulübü’nde yer alan Endonezyalı ve Türkmen öğrenciler, sergiledikleri yöresel dans gösterilerinin ardından konuklara yöresel yemek ikramında bulundu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol