Ulusal ve Yerel Medyaya Tesis Geliyor

Öznur Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Öznur Tüzün tarafından Merkez’e bağlı Demircihalil Köyü yakınlarında hayata geçirilmesi planlanan “Ulusal ve Yerel Medya Dinlenme Tesisleri” projesi için 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması Meclis
üyelerince kabul edildi. Bünyesinde apart otelden, spor alanlarına, yüzme havuzlarından, kamping ve pazar yerlerine kadar birçok yapıyı barındıracak tesis 28 bin 612 metrekare alanda yapılacak. Uluslararası yola yakın bir noktada hayata geçecek tesisin Mecliste kabul edilmesinin ardından Önadım Medya Grubu Sahibi Öznur Tüzün, personeli ile küçük bir kutlama yaptı. İl Genel Meclis Üyelerine de teşekkür eden Tüzün, projenin Kırklareli’ne değer katacağını söyledi.

Öznur Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Girişimci Öznur Tüzün tarafından Kırklareli Merkez’e bağlı Demircihalil Köyü Uluslararası Yola yakın bir noktada hayata geçirilmesi planlanan “Ulusal ve Yerel Medya Dinlenme Tesisleri” projesi için önemli bir adım atıldı. Dün İl Genel Meclisi’nde proje hakkında hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Olumlu yöndeki rapor Meclis üyelerince de oy çokluğuyla kabul edildi. Proje hakkında yalnızca aynı zamanda komisyon üyesi olan Yeşim Girgin red oyu verdi. Rapora şerh koyan Girgin, gerekçe olarak maden ocaklarının bu bölgede faaliyete geçmesi durumunda tesisin etkilenebileceğini gösterdi.
Demircihalil Köyü, 151 ada, 8 parsel numaralı taşınmaz üzerine yapılacak “Ulusal ve Yerel Medya Dinlenme Tesisleri” projesi kapsamında 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması hakkında "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporu Hüseyin Taşkın okudu. Raporun okunmasının ardından Meclis Grup Başkanları CHP’li Aptullah Mutluer ve AK Partili Nihat Sağlam birer konuşma yaparak projenin hayırlı olmasını ve bir an önce faaliyete geçmesini dilediler. Projenin Kırklareli’ne önemli bir kazanım olacağını ifade ettiler.
Ardından Meclis Başkanı Aydın Karakoç tarafından rapor oya sunulan rapor oy çokluğu ile kabul edildi. Rapor hakkında CHP grubundan Yeşim Girgin red oyu verdi.
Projenin kabul edilmesinin ardından Öznur Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Öznur Tüzün Önadım Medya Grubu tesislerinde küçük bir kutlama yaptı. 8 aydır çalıştıklarını ve proje için imar planı yapılmasının kabul edilmesi ile önemli bir aşamayı geride bıraktıklarını belirten Tüzün, İl Genel Meclis üyelerine teşekkür etti. Kutlamaya Önadım Medya Grubu personelinin bir kısmı ile Mühendis Mümtaz Akın katıldı.
Mecliste hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu şöyle;
“Teklif edilen l/5000 ölçekli Nazım imar Planı ve l/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı hazırlanmasına esas olarak ilgili kurum ve kuruluş görüşleri alınmıştır. Planlama notları şöyledir;
l. Planlama alanı Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Demircihalil Köyü, 151 ada 8 parseli kapsar.
2. 1/1000 ölçekli Kırklareli İli Merkez İlçesi Demircihalil Köyü 151 ada 8 parsele ait Uygulama İmar Planı Plan Hükümleri ve Plan Açıklama Raporu ile bir bütündür.
3.1/1000 ölçekli Uygulama imar Planı onanmadan uygulama yapılamaz.
4. Planlama alanı toplam inşaat alanı 28.612.81 metrekareyi geçmemek kaydıyla toplam yapılaşma brüt parsel alanı üzerinden Emsal:0.30 ve Yençok:7.50 metre olarak hesaplanacaktır.
5. Bu kapsamdaki uygulamada birbirinden farklı tüm alan kullanımlarındaki birimler için ayrı ayrı ruhsatlandırma yapılabilir.
6. Planlama alanı sınırlan dahilinde oluşturulan imar adalarında uygulama sınırlan haricinde tevhit ve ifraz yapılamaz.
7. Planlama alanı sınırlan dahilinde her türlü altyapı tesisi parsel sahiplerince karşılanacaktır.
8. Apart Otel Alanı. Otel Alanı ve özel Kültürel Tesis alanlarında mimari avan projeye uygun:
a) Belli yaş gruplan için uluslararası su sporları eğitim ve branş yarışmaların düzenlenebileceği olimpik havuz,
b) Uluslararası iş birliği projeleri kapsamında eğitim ve uygulama amaçlı kullanılacak açık ve kapalı çok amaçlı salonları içeren havuz başı sosyal tesis,
c) Turizm tesislerine yönelik satış üniteleri,
d) Turistik tesisler,
e) Rekreasyon alanları,
f) Çeşitli spor eğitim ve müsabakalarına uygun (futbol, cirit atma, güreş, atıcılık, okçuluk vb. açık spor sahası yer alabilir,
g) Yapılanma koşulları Emsal:0.30, Yençok:7.50 metre yapı yapılabilecektir.
9. Kamping alanı:
a) Kamping alanlarında sıhhi tesis kompleksi (ortak bulaşık odası, çamaşır odası duş, wc vb. yapılar için) Emsal:0.05, Yençok:4,50 metredir.
10. Pazar Alanı (Yöresel Ürün Pazarı):
a) Bu alanda yapı yaklaşma mesafesi kapsamında yöresel ürün satış birimleri için emsal:0.20, Yençok:7.50 metredir.
11. Planlama alanında;
Afet Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik Deprem bölgelerinde yapılacak tesisler hakkında yönetmelik
Otopark yönetmeliği
Elektrik kuvvetli akım tesisleri yönetmeliği
Su kirliliği yönetmeliği
Yeraltı sularının kirlenme ve bozulmaya karşı korunması yönetmeliği hükümlerine uyulacaktır.
12. Planlama alanında ilgili idaresince onaylanan projesine göre, yapım aşamasında her türlü muhtelif materyal ve alternatif inşaat malzemesi kullanılabilir.
13. Karayoluna cepheleri parsellerde. Karayolları Genel Müdürlüğü veya ilgili bölge müdürlüğünden görüş alınmadan parsel bazında uygulamaya geçilemez.
14. Parsele karayolu üzerinden giriş çıkış talep edilmesi halinde ayrıca ilgili bölge müdürlüğüne başvuruda bulunulacaktır.
15. Yeraltı suyu işletmesi yapılamaz.
16. Bu plan ve plan hükümlerinde yer alamayan konularda 3194 sayılı İmar Kanunu. Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı Plan Hükümleri, 1/25000 ölçekli İl Çevre Düzeni Planı Plan hükümleri. 1/25000 ölçekli İl Çevre Düzeni Planı Plan Hükümleri, 01.06.2019 tarih ve 30791 sayılı turizm tesislerinin niteliklerine ilişkin yönetmelik ve ilgili yönetmelikler geçerlidir.
İşbu rapor; adı geçen Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Demircihalil Köyü, 151 ada, 8 parsel numaralı taşınmazda "Ulusal ve Yerel Medya Dinlenme Tesisleri” projesi kapsamında 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı teklifinin 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8. Maddesi, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği ve 5302 sayılı kanunun 10. Maddesine göre onaylanması görüşüyle Meclis'in bilgisine ve takdirlerine arz olunur.”
Raporun okunmasının ardından yapılan oylamada projenin imarına oy çokluğu ile onay verildi. (Yeşim Girgin ret oyu verdi) Grup Başkanlarının “Hayırlı olsun” dilekleri ile Kırklareli’nin geleceğini büyük oranda değiştirecek projeye ilk onay verilmiş oldu.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol