Ulusal ve Yerel Gündemin Ağustos Sıcağı

İrade, idare ve tüm hizmet birimlerini yakından ilgilendiren
konuları ile 8'inci 30'luk kapıda

Bir yandan  Meclislerimizdeki buluşmalar, Bir yandan artan sıcaklıklar, Bir yandan koalisyon mu? Erken seçim mi? düğümü, Bir yandan 30 Ağustos Zafer Bayramı düğünü,

Ağustos ayının gündemi en az sıcaklık değerleri gibi yoğun ve sıcak olacak. Yılın sekizinci ayındaki ulusal ve yerel gündem konuları arasında idare, irade ve hizmet mekanizmalarını yakından ilgilendire konular bulunuyor. 

Ulusal anlamda koalisyon mu? Erken seçim mi? sorusunun cevap bulacağı Ağustos ayında 30 Ağustos Zafer Bayramının olması ise ayrıca bir ayrıntıyı oluşturmuş durumda.
Kırklareli'ne bakıldığında ise meclislerimizin bu ay içerisinde buluşacak olması, sıcaklıkların artarak etkisini devam ettirecek olması gibi birçok gündemde ağustos ayını öne çıkartmaya yetiyor.
İl Genel Meclisi 3 - 7 Ağustos
Belediye Meclisi 4 Ağustos
Koruma Kurulu İlk hafta
Kırklareli İl Genel Meclisi, Kırklareli Belediye Meclisi için geri sayım başladı. Haziran ayının hemen başında toplanan ve temmuz ayını tatil ile geçiren Kırklareli'nin gelişip büyümesinin önemli karar mekanizmaları bir araya geliyor
Kırklareli'nin önemli karar mekanizmaları meclislerimiz ağustos ayı itibari ile bir araya geliyor.
Temmuz ayını tatil ile geçiren Kırklareli'nin kalabalık meclisleri için yoğun mesai programı başlıyor.
Kırklareli Belediye meclisinin başlıca konuları arasında Meydanlar, Fevzi Çakmak Bulvarı, Kapalı pazaryeri gibi konular varken, İl Özel İdaresinin karar mekanizması olarak önemli bir görevi yerine getiren Kırklareli İl Genel Meclisinin gündeminde ise çevresel konular ile köyleri ilgilendiren birçok önemli konu masaya yatıralacak.
Kırklareli İl Genel Meclisi Temmuz ayının ilk haftası 3 ağustos tarihinde ilk kez bir araya geliyor. Kırklareli Belediye Meclisi ise 4 Ağustos tarihinde toplanacak.
Kırklareli Koruma Kurulu Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz ile birlikte daha etkin bir şekilde sürdürdüğü faaliyetlerini bu Ağustos ayında yine yerine getirecek Yeni ayın ilk haftasında toplanacak olan Koruma Kurulu yine, denetimli serbestlik mahkumlarına yönelik çalışmaları ile ses getirecek.
30 Ağustos Zafer Bayramı
Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ulusal bayramıdır. Her yıl 30 Ağustos günü kutlanır. Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır.
İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terketmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.
Zafer Bayramı, ilk defa 30 Ağustos 1923 günü Afyonkarahisar, Denizli, Kahramanmaraş, Ankara ve İzmir'de kutlanmıştır.
Resmî olarak Zafer Bayramı ilân edilmesi 1935 yılının Mayıs ayında olmuştur. Zafer Bayramı, tüm yurtta törenlerle kutlanır. Devlet erkânı ve yurttaşlar, Ankara'da Anıtkabir'i, diğer illerde de anıt ve şehitlikleri ziyaret edip, Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına ve komutasında savaşmış askerlere şükranlarını sunar.
Hemen hemen her yerleşim yerinde, askerî birlikler geçit törenlerine katılır. Ayrıca dış temsilciliklerde de çeşitli kutlamalar yapılır. 30 Ağustos günü, Türkiye'de resmî tatildir.
Gözler Ağustos'da
Tüm Türkiye'nin ve dünya üzerindeki güç odaklarının pür dikkat takip ettiği 7 Haziran genel seçimleri ile Koalisyona itilen idare ve ortada bekleyen iradenin nasıl hareket edeceği ile alakalı olarak, erken seçim mi? Koalisyon mu? Sorularının cevaplanacağı Ağustos ayında, gündemi meşgul eden Türkiye'nin Ortadoğu hamlesinin ne olacağıda bu ay belli olacak.
Sıcaklık değerlerinin her gün yukarılara doğru tırmanışı olmasa bile, ağustos ayındaki mevsimsel özellikler haziran ve temmuz ayındaki gibi olacak. Sıcaklık değerlerinin 33 - 37 dereceler arasında yer değiştireceği ayın ismide ağustos.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol