Ulukonak Mahallesi’ne İnece Belediyesi’nden üvey evlat muamelesi

Ulukonak Mahallesi Muhtarı Necdet Danışan sıkıntıları sıraladı;

*Ulukonak Köyü yeni çıkan yasa ile mahalleye çevrildi. Ama hala gelip tabelaları değiştirmediler

*Mahallemize yapılan Sağlık Ocağı’nın meydanda konumlandırılmasından herkes memnun ama İnece Belediyesi Sağlık Ocağı’nın yerini değiştirmek istiyor.

*Köy yolları için birçok girişimimiz oldu fakat henüz başlatılan bir çalışma yok

*Yapılan Düğün Salonunun yerini mahalle halkı olarak tasvip etmiyoruz

*Köyün bir tarafı İnece Belediyesi tarafından istemimiz dışında çöp alanı olarak kullanıyor

*Çöplerin zamanında alınmasını istiyoruz.

Ulukonak Mahallesi’nde konuk olduğumuz Muhtar Necdet Danışan, bizlere mahalle halkı olarak yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Son zamanlarda 150 hanelik Ulukonak Mahallesi’nin keyiflerinin hiç yerinde olmadığını belirten Danışan, “Her şey Ulukonak Köyü’nün çıkan yasa ile birlikte mahalle olmasının sonucunda başladı” diyerek önemli açıklamalarda bulundu. Ulukonak Mahallesi Muhtarı Necdet Danışan, açtı ağzını yumdu gözünü…

Köyden mahalle statüsüne düşürülünce sıkıntıların ardı arkası kesilmedi

Biz Ulukonak olarak 13 yıl önce köyden mahalle formatına geçtik. Ama gelin görün ki tabelalarımız halen değişmedi. Sonuç olarak her ne oldu ise mahalle formatına geçmemizden sonra oldu” diyerek son derece önemli açıklamalarda bulundu.

Biz istedik, yerini biz seçtik ama onlar başka alana taşımak istiyorlar

Biz Ulukonak halkı ve ben muhtar sıfatı ile talebimiz doğrultusunda konteynır şeklinde bir sağlık ocağı bize kazandırıldı. Bizler de mahalle halkı olarak yerinin en uygun olacağı alanın meydan olduğunu kararlaştırıp, belirlediğimiz alana koydurttuk. Ama İnece Belediyesi buna da tepki göstererek yerini başka tarafa taşımak istiyor.

Çöpler zamanında alınmıyor

 Mahallemiz diyorum çünkü köy 13 yıl önce köy formatından mahalle konumuna dönüştürüldük. Sizlerinde gördüğü üzere son derece temiz bir alanımız var. Ama gelin görün ki mahalle olduktan sonra doğal olarak İnece’ye 9 kilometrelik bir uzaklıkta olunca çöp konteynırlarımız uzun süre dolu şekilde boşaltılmayı bekliyor. Bu sorunu defalarca dile getirmememize rağmen bu zamanla oluşan kötü kokuları teneffüs etmek zorunda bırakılıyoruz.

Moloz ve çöpleri mahallemize boşaltıyorlar

 Son zamanlarda gördük ki İnece Belediyesi’ne ait kamyonlar moloz ve çöpleri gelip bizim mahallemizin yol kenarlarına boşaltıyorlar. Bu durum hem çirkin görüntü oluşturuyor hem sağlık açısından özellikle küçük çocuklarımızı tehdit ediyor.

Birde düğün salonu sıkıntımız var

Yıllar önceki Muhtar ve beraberindeki encümen ile bir araya gelerek alınan ve mahalle halkına sorulmayan karar neticesinde en önemli faktörlerden biri olan düğün salonunu meydanımızdan oldukça uzak ve melül bir yere inşa ettiriyorlar.

Şimdi fotoğraflarda da gördüğünüz üzere bir tarafı kolonlarla sabitlenmiş salonun diğer tarafı ise tehlike yaratacak bir şekilde binanın üzerine oturtturulmuş. Zaten yapılmasının yanında bir de etrafında ahırların olması buraya gelecek misafirlerimize son derece çirkin görüntü teşkil ediyor. Ama ne yazık ki bu duruma da bir çözüm getiremedik. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol