Ülkü Ocakları’nın “Askıda Ekmek Projesi” uygulamaya geçti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başlattığı "Askıda Ekmek Projesi"  kapsamında Kırklareli Ülkü Ocakları İl Başkanlığı kentteki fırınlarda askıda ekmek projesinin uygulanmasına başladı. Ülkü Ocakları İl Başkanlığı yönetici ve üyeleri il merkezindeki fırınlara giderek projenin uygulamasını yaptı. Kırklareli Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Ertuğrul Ünal, “Askıda ekmek' projesi kapsamında hali vakti yerinde her vatan evladı kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli.Unutmayalım ki, inancımız 'komşusu açken tok yatan bizden değildir’ esasına dayanmaktadır" dedi. 

Kırklareli Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Ertuğrul Ünal, yaptığı açıklamada; “Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi ve Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz Beyefendinin emir ve talimatları doğrultusunda Ülkü Ocakları Kırklareli İl Başkanlığı olarak İlimizde ve İlçelerimizde projemizi başlattık emeği geçen maddi manevi destek veren herkesten Allah razı olsun. Uygulamanın il merkezindeki tüm fırınlarda uygulanacak” dedi.
Ekmeğe yapılan zam dolayısıyla böyle bir uygulamanın hayata geçirildiğini anımsatan Ünal, “Kırklareli Ülkü Ocakları olarak Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin; ‘Yüzde 15 zam adil değil’ diyerek 'Askıda ekmek' projesi kapsamında hali vakti yerinde her vatan evladı kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli. Eğer iki ekmek alacaksa üç ekmek parası ödemeli.
Bir ekmeğin askıya alınmasını fırıncı ile paylaşmalı. Fakir fukara kardeşlerim, durumu yerinde olmayan insanlarımız fırına veya ekmek satılan yerlere gittiğinde “bana askıdan bir ekmek verebilir misin?" diyebilmeli.
Böylelikle kültürümüzün dayanışma ve yardımlaşma dinamikleri harekete geçirilebilmeli.
Unutmayalım ki, inancımız 'komşusu açken tok yatan bizden değildir’ esasına dayanmaktadır" diye konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol