Ülkemizin tek pazar yeri! 15 KAT KABUL EDİLDİ

Kırklareli'nin artık yılan hikâyesine dönen "Kapalı Pazar Yeri" konusu yine Kırklareli Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantısının gündem maddeleri arasında yer aldı.
Kırklareli halkına uzun yıllar önce vaat edilen ancak nihayetinde beliren plan tadilatının pazarcı esnafı başta olmak üzere pek çok itirazla karşılaştığı "Kapalı Pazar Yeri" için hazırlanan plan tadilatı meclisteki görüş ayrılıklarına rağmen kabul edildi. Kırklareli esnafını
hiçe sayan gelişmenin neler getireceğini zaman gösterecek

Kırklareli Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı 05 Nisan 2016 Salı günü gerçekleştirildi. Kırklareli Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda saat 14.30'da başlayan ve saat 16.00'da biten toplantıda Meclis Başkan Vekili, kâtibi, Encümen Üyesi ve çeşitli komisyon üyelerinin seçiminden, Denetim Komisyonu ve Faaliyet raporlarının görüşülmesine kadar pek çok gündem maddesi görüşüldü. Ancak 19 maddelik gündem maddeleri arasında en dikkat çekeni Kırklarelili vatandaşların yıllardır bir türlü kavuşamadığı "Kapalı Pazar Yeri" konusu oldu.
Hem pazarcı esnafı hem AK Partili üyeler karşı çıkıyor
Uzun yıllar öncesinden vatandaş ve pazarcı esnafına vaat edilen, yıllar süren sürüncemenin ardından nihayet 2015 Ekim ayı itibariyle plan tadilatının belirdiği Kapalı Pazar Yeri konusunda hala bir görüş birliğine varılabilmiş değil. Nitekim pazarcı esnafını temsilen Pazarcılar Odası Başkanı Can Bahçıvanoğulları'nın 2016 Şubat Ayı Meclis Toplantısı'na katılarak, "kapalı pazarın alışveriş merkezi ile birleşik yapıda tasarlanması sebebiyle esnafın zarara uğrayacağı" gerekçesiyle hazırlanan plana itiraz etmesiyle birlikte, söz konusu plana AK Partili Meclis Üyeleri de karşı çıkıyor.
"Büyük bir trafik yoğunluğu
yaratacak"
"Mülkiyeti Kırklareli Belediyesi'ne ait Camiikebir Mahallesi 272 ada 229 parselde bulunan Kapalı Pazar yeri+Katlı Otopark+Otel+Kültürel Sosyal Tesis Alanı'na "Kapalı Pazar Yeri+Katlı Otopark+Ticaret+Konut+Turizm Alanı" olması ve yapı nizamının E=6,50 olması ile ilgili olarak 02/02/2016 tarihli Belediye Meclis kararı doğrultusunda Kırklareli Belediyesi tarafından çizdirilen plan tadilatının onanması" konulu gündem maddesi hakkında konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili M. Hilmi Çiler, Kırklareli'ndeki STK'ların büyük çoğunluğunun bu projeye onay vermediğini ve kendilerinin de bu görüşe katıldıklarını dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti: "Buradaki yapılaşma çevrenin dokusunu bozacaktır. İlk olarak buradaki yapının büyük bir trafik yoğunluğu yaratacağını düşünüyoruz. Orada zaten büyük bir yol kargaşası vardır ve bu yolun genişletilmesi de mümkün olmadığına göre orada büyük bir trafik sıkışıklığı yaşanacağını düşünüyoruz. İkinci olarak alışveriş merkezi şehir içinden çıkartılmak istenmektedir. Bu alışveriş merkezinin içerideki esnafı da etkileyeceğini düşünüyoruz. Ayrıca pazar yerinin burada yapılamaması gerektiği konusunda ısrarla duruyoruz. Pazar yerinin Karacaibrahim Mahallesi ile Karakaş Mahallesi arasında bir yerde yapılması gerektiği inancındayız. Bu sebeplerden biz bu projeye olumsuz oy vereceğiz."
Ancak konunun başta gelen muhatabı pazarcı esnafının ve Meclis üyesi AK Partili üyelerin görüşleri hiçe sayılarak söz konusu plan tadilatı Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nda kabul edildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sedat karacaduralıoğlu 07 Nisan 2016 Perşembe 22:11:59

    pazar yeri yanlış tespit mehmet hilmi çiler doğru söylemiş şimdiki pazar yerine halk pazar arabası ile yayan gidiyor oraya gidemiyecek ulaşım sorun yol yer yer tek şerit çift şerit olan yerlerde arabalar park etmiş vaziyette ünversiteyerleşim yerlerioto sanayioto sanayiden ünversiteye kadar fabrika sahası karşısı yerleşim sahası olursa ve yeni hastahane yoluda bu yoldan gidileceğinden istanbul trafiğine rahmet okutacak .gölcükte olduğu gibi itfaiyenin yerine alt kısmı oto park üst kısmı pazar yeri olarak kullanılabilir ve halk ulaşımı için en güzel yer detaylı düşünmek gerek bu teklifi

  2. Seçimlere yakın herkes çok güzel diyordu pazar yeriniz yapılacak hepsi bosoyalayin milleti hep yerimizde sayalım