Ulaşım zammı beklemede

Kırklareli Belediye Meclisi aldığı kararla 10 Kasım olan Kırklareli’nin Kurtuluş Günü’nü Atatürk’ün ölüm yıldönümü ile çakışması nedeniyle 11 Kasım’a aldı. Bu yıldan başlamak üzere Kırklareli’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu artık 11 Kasım’da kutlanacak.
Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısının ilk birleşiminde ayrıca S.S. Kırklareli Ulaşım Şehir İçi Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi’nin geçen ay talep ettiği ulaşım ücretlerine zammı bu ay Komisyonunda görüşü ile bekletmeye karar verdi.
Meclis, partilerinden istifa eden 3 İYİ Partili üyenin Komisyonlardaki görevlerine ise oy çokluğu ile devam etmesi yönünde karar aldı.

Kırklareli Belediye Meclisi 2019 yılı Ekim ayı toplantısı 1’nci birleşimini yaptı.4 Ekim 2019 Cuma günü saat 15.00’da başlayan Birleşimde gündemin ilk maddesinde İYİ Partili Meclis üyelerinin partilerinden istifa etmeleri sonucu boşalan komisyon üyeliklerinin görüşülmesi ele alındı. Bu konuda AK Parti Grup Başkanı Halil Kahraman, komisyonlardaki görevlerine aynen devam etmeleri yönünde teklifte bulunurken CHP Grup Başkanı Gürkan Oras, Meclis’te sayısal değişiklik yaşandığını gruplar arasındaki komisyon dağılımının bu nedenle yeniden yapılmasını önerdi.
Yapılan oylamada oy çokluğuyla Kahraman’ın bağımsız üyelerin İYİ Partili iken bulundukları komisyonlardaki görevlerine aynen devam etmeleri yönünde karar alındı. İYİ Parti’den Eylül ayında Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Burcu Özel, Meclis Üyeleri Savaş Çekinmez ve Yücel Oluçayistifa etmişti.
Kurtuluş Günü 11 Kasım oldu
Belediye Meclisi gündemin 2’nci maddesinde Kırklareli’nin 10 Kasım’da kutlanan Düşman İşgalinden Kurtuluşu Günü’nü görüştü.
Yapılan teklif ile Kırklareli’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü’nün aynı güne denk gelmesinin kutlama ve hüznün aynı günde olması nedeniyle karışıklığa neden olduğu bu nedenle Kurtuluş Günü’nün 10 Kasım’dan 11 Kasım’a alınmasının yerinde olacağı ile ilgiliydi. Yapılan oylamada oy birliği ile Kırklareli’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun kutlamalarının bundan böyle 11 Kasım da yapılmasına karar verildi. Söz konusu karar 2019 yılı Kasım ayı dahil olmak üzere geçerli olacak.
Stratejik Plan Salı gününe kaldı
Kırklareli Belediye Meclisi’nin gündemindeki bir başka madde 2020-2024 Yılı Stratejik Planı idi.Plana ilişkin 135 sayfa dokümanın ellerine geç ulaştığını belirten Meclis üyeleri yeterince inceleme fırsatı bulamadıklarını beyan edince planın incelenebilmesi için Salı günü saat 15.00’da yeniden toplanılmasına karar verildi.
Ulaşım zammı beklemede
Kırklareli Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında görüştüğü bir diğer önemli gündem maddesi şehir içi ulaşım ücretlerine yönelik olarak S.S. Kırklareli Ulaşım Şehir İçi Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi’nin geçen ay talep ettiği 50 kuruşluk zam talebi idi. Ulaşım Hizmetleri Komisyonu’nda görüşülen konuya ilişkin Komisyon konunun Komisyonda kalması yönünde görüş bildirdi. Komisyonun teklifi Meclis üyelerince de uygun görüldü.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol