Ukrayna’dan Edirne’ye Uzanan Film Gibi Yolculuk Hikayesi

Keşan Saros Doğa ve Spor Derneğinin geçen haftaki misafirleri savaşın kara bulutlarının çöktüğü Ukrayna'dan oldu. 50 bin km. pedal çevirerek dünyayı
dolaşmak için yola çıkan Alex Dobnrav ve 12 yaşındaki oğlu Herry'nin çok ilginç bir hikayesi var.  Eşi on yıl önce dünyaya veda ettiğinde Herry daha iki yaşındadır. Alex oğluna hem anne hem de babalık yapar fakat patlayan savaşla birlikte hayalleri yaşamlarında yeni hedefler ve farklı bir döngü başlatır.  Psikolog, yazılım mühendisi, teknisyen gibi birçok meziyete sahip olan Alex 2019 yılından itibaren dünyayı dolaşmayı kafasına koyar. Soğuk kış günlerinde balkonda uyurlar, halılar üzerinde sert zeminde uyuma eğitimi ve ormanda kış şartlarında çadır kurup bisiklete binerek büyük hayale kendilerini hazırlarlar.



Tüm bunlar yaşanırken Herry daha sekiz yaşlarındadır. Savaş başladıktan sonra kendisinin askere alınacağını bildiğinden oğlunu korumak ve tehlikeden uzaklaşmak için mülteci olarak başka ülkeye başvurmaya karar verirler. Bisikletleri ile ülkeden çıkarak önce Romanya'ya, burada bisikletlerini toprak altına gömdükten sonra mülteci başvurusunda bulunup Hollanda'ya giderler. Hollanda'nın vatandaşlığa kabulü için istediği şartlar Alex'in canını sıkar ve bir süre sonra tekrar Romanya'ya dönerek gömdükleri bisikletleri çıkarır ve ülkelerine geçerler. Bu süre içinde 2019 yılında açtığı Youtube kanalı ile mülteci olmanın yolları, bisiklet gezileri, yol anıları, bisikletin elektrikliye dönüştürülmesi gibi yaptığı bilgilendirmeler ile iyi bir takipçi kitlesine ulaşır.  Savaşın gölgesinde geçen sürede oğlunun ve kendisinin bisikletine elektrikli donanım ekleyerek yola koyulurlar.  Yakın akrabalarından birisi Türkiye'ye gitmemesini , müslüman bir ülke olduğu için sıkıntı yaşayabileceğini söyler. Fakat Alex müslümanları ve Türkiye'yi tanımak istiyorum diyerek Romanya ve Bulgaristan'ı geçtikten sonra Türkiye'ye giriş yapar. Kuvvetli yağmur bulutlarının gökyüzünü kapladığı bir sırada SARDOS Dernek Yönetim kurulu üyeleri Muammer Taşkıran ve Mert Mehmet Akpınarca ile yollar kesişir. Keşan İzzetiye mahallesi bölgesinde yol kenarında yemek yediğini gören dernek üyeleri, kuvvetli yağmur geldiğini ve 3 gün boyunca devam edeceğini eğer isterlerse Sardos't bahçe evimizi kullanabileceklerini söylediklerinde oğul Herry'nin gözlerindeki sevinç dolu bakışlar gözlerden kaçmaz. 3 gün boyunca SARDOS üyelerinin misafiri olan bu gezgin ailenin her ihtiyacı karşılanarak yağmurların durması ile birlikte Çanakkale istikametine uğurlanır.  SARDOS açıklamasında, “Gezgin bisikletçi ve misafirleri ağırlayacak bir tesisi olmayan ilçemizde bir dünya insanına yine SARDOS kucak açarak Türk misafirperverliğini gösterir. Ramazan ayının bu mübarek günlerinde her türlüğü desteği esirgemeyen Sardos dernek yönetici ve üyelerine yürekten teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol