Ukrayna Üniversitesi’nden Necdet Tekin’e anlamlı görev

Kırklareli Eski Milletvekili ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Necdet Tekin, Ukrayna Kiev’de Rektörlüğü ve on ayrı şehirde Kampüsleri bulunan, Open International University of Human Development “Ukrayna Üniversitesinin International Center of Education (Uluslararası Eğitim Merkezinin)” Başkanlığına getirildi.

Baştarafı Sayfa 1’de
Prof Tekin, Ukraynalı, Amerikalı ve Azerbaycanlı üç profesör yardımcısı ve bilim insanlarından oluşan araştırma ekibi ile birlikte çalışmalarına başladı.
Uluslararası Eğitim Merkezi; Uzaktan Eğitim (Açık öğretim-Open Education), Sanal (Virtual) Eğitim ve Özürlülerin Eğitimi gibi konularında araştırmalar yapacak. Merkez, dünyada uygulanan uzaktan/açık/sanal Eğitim Teknolojileri ile Uzaktan Eğitim Müfredat ve Yöntemlerinin Uyumlaştırmalarına ağırlık verecek.
Merkez, Avrupa, Japonya ve ABD’de özellikle Uzaktan Eğitim yapan Üniversitelerle karşılıklı bilimsel ilişkiler de geliştirecek.
Uluslararası Eğitim Merkezi Özellikle; Ukrayna Üniversitesi ile uzaktan eğitim konusunda ikili anlaşma yapmış olan ABD Kansas’taki FORT HAYS STATE ÜNİVERSİTESİ ile birlikte Uzaktan Eğitim; Lisans, Çifte Diploma, Yüksek lisans ve MBA eğitimlerini verecek ve bu programları da koordine edecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol