Uğurkan Erez ile festival bir başka

Vize 12. Tarih ve Kültür Festivali 23 Ağustos Cuma günü başladı. Türkiye’nin ve dünyanın ünlü modacı ve koreograflarından Uğurkan Erez’in sunuculuğunu Çiğdem Tunç ile birlikte üstlendiği hem de organizatörlüğünü yaptığı festival açılışı ve ilk gecesi ile göz doldurdu. 

Vize Belediyesi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen "Vize Tarih ve Kültür Festivali" 23 Ağustos 2019 Cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Bando Takımı eşliğinde görkemli bir açılış töreni ile başladı. Törene Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ve Turabi Kayan, Vize Kaymakamı Soner Zeybek, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Vize’nin Kardeş Şehri Sredets Belediye Başkanı İvan Jabov ,Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire amirleri, köy ve mahalle muhtarların yanı sıra Vizeliler de büyük ilgi gösterdi. Törende festival çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Belediye Başkanı Ercan Özalp’in açılış konuşmasının ardından Küçükçekmece Sultanmurat Derneği Halk Oyunları Gösterisi yaptı. İBB Bando Takımı eşliğinde yapılan Festival Kortej Yürüyüşü, Festival Alanı’nda kurdelenin kesilmesi, festival ateşinin yakılması ve kokteyli ile devam etti. Kokteylin ardından Uğurkan Erez’in sunuculuğu üstlendiği Festival Konseri’nin 1.akşamı büyük bir coşku içinde başladı.
Suzan Kardeş coşturdu
Festivalin açılış gecesinde gecenin sunuculuğunu ve organizatörlüğünü üstlenen Uğurkan Erez açılış konuşmasını gerçekleştirmesinin ardından sahneye ilk olarak Dans@TrakyaDans Grubu geldi. Sonrasında yerel gruplar; Ünal Düzenci ve Orkestrası, Raca Hip Hop Grubu ve Grup Berdush performanslarını sergilediler. Yerel gruplardan sonra sunucu Çiğdem Tunç sahne alarak Uğurkan Erez ile birlikte Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp’i sahneye davet ettiler. Festivalin gerçekleştirilmesinde katkı sunan sponsorları sahneye davet edilerek plaketleri takdim edilirken ünlü sanatçı Jale sahne alarak sevilen şarkılarıyla müzik severlerle buluştu. Sanatçı Jale’nin sahnesinin sona ermesinin ardından Belediye Başkanı Ercan Özalp tarafından sanatçıya plaket takdim edildi. Festivalin ilk gecesinde son olarak sahneye Balkan ezgileriyle ünlenen Suzan Kardeş gelerek festival alanını dolduran müzik severleri eğlendirdi. Sanatçı KARDEŞ’in konserinin sona ermesinin ardından plaket takdim etmek için sahneye gelen Belediye Başkanı Ercan Özalp, “Sevgili Vizeliler; hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Traklara Başkentlik yapmış Sakin Şehir Vizemizde 12’ncisini düzenlediğimiz festivalimizin güzel geçmesini diler, hepinize iyi eğlenceler dilerim. Burada yaşayanların kalbi Mustafa Kemal diye atar. Aynı zamanda festivalimizin 1’ncigünü olan 23 Ağustos tarihi Sakarya Meydan Muharebesi’nin yıldönümüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum. Değerli Vizeliler,herşey ve tüm hazırlıklar sizin için. Sizleri seviyoruz” dedi. Festivalin 1’nciakşamı konser ve gösterilerin ardından sunucu Çiğdem Tunç’un doğumgünü olması dolayısıyla sahnede pasta kesimi yapıldı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ünlü var ünlü var 26 Ağustos 2019 Pazartesi 19:07:45

    Uğurkan Erez gibi hemşerilerine gönülden destek veren ünlü var Candan Erçetin gibi varlığı yokluğu belirsiz ünlü var. Tebrikler Uğurkan Erez.