Uğur Mumcu unutulmadı

25 yıl önce bombalı suikaste kurban giden gazeteciliğin Türkiye’deki sembol isimlerinden Uğur Mumcu, Cumhuriyet Halk Partisi toplantısında anıldı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırklareli’nde de unutulmayan usta gazeteci 24 Ocak 1993’te arabasına koyulan patlayıcı ile öldürülerek aramızdan ayrılmıştı.

24 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilen olağan toplantıda gündem maddelerinden biriside 25 yıl önce kaybettiğimiz usta gazeteci Uğur Mumcu oldu.
25 yıl önce arabasına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonu kaybettiğimiz Uğur Mumcu, CHP olağan toplantısında anıldı.
Bir demokrasi kahramanı,
susmayan cesur bir yürek
Uğur Mumcu hakkında duygularını paylaşan CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Uğur Mumcu’nun demokrasi savaşında kaybedilen bir demokrasi şehidi olduğunu vurguladı. Kayan; “Uğur Mumcu bir demokrasi kahramanı, susmayan cesur bir yürek ve ancak böyle vücudu parçalanarak susturulabilecek bir insandı.
Bu cinayet maalesef ki Türkiye’de katledilen tek gazeteci tek aydın değil. Bu cinayetler tesadüfen olan veya birkaç kendini bilmez kişinin yaptığı işler değildir. Bu toplumu sindirmeye ve cesur kalemleri susturmaya yönelik olarak yapılan cinayetlerdir” diye konuştu.
Uğur Mumcu’nun geleceğe
yönelik tespitlerinin doğruluğunu ve Mumcu’nun öngörülerinde ne kadar haklı olduğunun altını çizen Vekil Kayan, cesur kalem Uğur Mumcu’yu bir kez daha andığını ve Allah’tan rahmet dilediğini belirtti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol