Ücretli Otopark Uygulaması Hukuken Tartışmalı Hale Geldi

Belediye meclisinin almış olduğu karar doğrultusunda Uzunköprü’de belirli caddelerde ücretli otopark uygulaması başlatılmıştı. Hukuki olarak uygulanabilirliği sürekli tartışma konusu olan ve bazı emsal mahkeme kararların bulunduğu ücretli otopark ile ilgili Uzunköprü Belediyesi uygulamaya yönelik ilk hukuki davasını kaybetti. Levent Öztürk isimli vatandaş ücretli park bedelini ödemediği gerekçesiyle belediyenin kendisine kestiği cezayı mahkemeye taşmıştı. Uzunköprü Sulh Ceza Mahkemesi belediyenin kestiği cezanın iptaline karar verdi. 

Geçtiğimiz yıl yaşanan olayda Çerkezköy’de ikamet etmesine rağmen işleri için ilçemize sürekli geldiğini ifade eden Levent Öztürk isimli vatandaş o dönem 1 TL olan otopark ücreti için kendisine 427 TL ceza geldiğini belirterek cezayı ödemiş olmasına rağmen, belediyenin uygulamasını hukuki yollara başvurarak itiraz ettiğini açıklamıştı. Levent Öztürk kendisine gönderilen cezanın hiçbir yasal dayanağı olmadığını, Çerkezköy Sulh hukuk hakimliği kanalıyla cezaya itiraz ettiğini belirtmiş ve Uzunköprü Belediye Başkanlığı’nın 19.11.2021 tarihli, 62155231/12-1163 sayılı ve “İdari Para Cezası” konulu yazısı ile tebliğ edilen idari para cezasının iptaline karar verilmesini istiyorum.” deyip adli mercilere taşımıştı. Uzunköprü Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda Levent Öztürk haklı bulunarak idari yaptırım kararı kaldırıldı. Alınan kararı sosyal medyasından paylaşan Levent Öztürk karar hakkında mutlu olduğunu ifade etti.

MAHKEME KARARI ŞU ŞEKİLDE;

“İdari para karar tutanağı incelendiğinde itiraz eden hakkında idari yaptırım kararı verilmesini gerektiren kabahat fiilinin açıkça belirtilmediği gibi emre aykırı davranış şeklinde genel bir idareye yer verilmiş, ayrıca yol kenarı park ücreti tahsili için ilgili bir İtiraz eden Levent Öztürk’ün Uzunköprü Belediye Başkanlığı tarafından tanzim edilen 5/12/2021 tarihli ve A-000-404 Seri-Sıra numaralı idari para cezasına karşı yapmış olduğu itiraz ve gerekçileri yerinde görüldüğünden İTİRAZIN KABULÜNE, 3626 sayılı kanunun 28/8 maddesi gereğince hukuka aykırı olması nedeniyle idari yaptırım kararının KALDIRILMASINA, Yapılan yargılama giderlerinin kamu üzerinde bırakılmasına, Kararın taraflara tebliğine izin verildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol