Üç kurumun toplumsal projesi beğeni topluyor

Kırklareli Üniversitesi’nin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği proje ile evde bakımhizmetleri, yaşlı bakımı, engelli bakımı ve bakıcılara yönelik hizmetler, üniversiteöğrencilerinin çözüm ortaklığında hayata geçiyor. Kurumlararası imzalanan protokol
çerçevesinde hem toplumsal ihtiyaçların farkına varılıyor, hem ihtiyaçlar sorgulanıyor, hem de öğrenciler iş hayatına verimli bir şekilde hazırlanıyor.

Kırklareli Üniversitesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. “Mutlu Yaşlar” başlıklı projenin imza töreni 8 Ekim Pazartesi günü Rektörlük toplantı salonunda KLÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Karaman ve Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit’in katılımı ile gerçekleşti.
Proje kapsamında Kırklareli Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri ile Yaşlı Bakımı Programı öğrencileri; Engelli Evde Bakım Hizmet Modeli′nden faydalanan ve yatağa bağımlı engellilerin bakım hizmetlerine katkı sağlayacaklar. Ayrıca bakıcılara yönelik sağlık ve sosyal hizmet desteği vererek, hemşirelik bakım hizmetlerinin evde sunulması noktasında da yardımcı olacaklar.
Toplumun
ihtiyaçlarının
farkına varılıyor
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Şengörür, bu yıl dördüncüsü hayata geçirilecek olan “Mutlu Yaşlar” projesini imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üniversitelerin eğitim, araştırma ve geliştirme amaçlarının yanında toplumla olan ilişkilerinin de önemli olduğunu vurgulayan Şengörür; “Toplum ile ilişkiler üniversitenin dışarıya açılan kapısıdır. Bu projeler vasıtasıyla toplumun ihtiyaçlarının farkına varılıyor. ‘Mutlu Yaşlar’ projesi ile evde bakım hizmetinden yararlanan yaşlılar, bakıcılar ve ailelerin yaşam kalitesinin arttırılması hedefleniyor. Öğrencilerimizin de bu sayede yardımseverlik ve sosyal sorumluluk duyguları artıyor. Bu çalışmada bize destek olan ilgili kurum müdürlerimize, öğretim elemanlarımıza, projeye katılan öğrencilerimize ve tüm destekçilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Geçen yıl 825
ziyaret gerçekleşti
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Karaman da, geçtiğimiz yıllarda “Mutlu İlkbahar” adıyla yapılan projenin bu yıl “Mutlu Yaşlar” başlığıyla devam ettiğini söyleyerek geçen yıl yapılan projede 825 ziyaret gerçekleştirildiğini söyledi. Projenin tüm Türkiye’ye yayılması dileğinde bulunana Karaman, projede emeği geçenlere teşekkür etti. İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit ise konuşmasında Kırklareli Üniversitesi’nin öğrenci ve hocalarının Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün psikolog, sosyal çalışmacı gibi personelleri ile desteklenmesiyle yaptıkları hizmetlerin daha anlamlı olduğunu kaydetti. Verilen hizmetlerde aynı hanenin dört kez kapısının çalınması, ihtiyaçlarının sorgulanması, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili ihtiyaçlarının karşılanmasının olumlu geri dönüşleri olduğunu belirten Cerit, projede emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol