UZTB VE UTSO Heyetleri Vali Kırbıyık’ı Ziyaret Etti Gündem; Çakmak Barajı ve Uzunköprü OSB Projesi

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ve Uzunköprü Ticaret Borsası (UZTB) heyetleri aynı gün Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’ı makamında ziyaret etti. UTSO’dan ziyarete yönelik yapılan açıklamada oda faaliyetlerine yönelik Vali Kırbıyık’a bilgilendirmede bulunulduğu ifade edilirken ilçemizde akıbeti merakla beklenen Organize Sanayi Bölgesi Projesi ve Yeniköy’e kurulması planlanan Endüstri Bölgesi projesi ile ilgili istişarelerin yapıldığı öğrenildi. Diğer yandan UZTB heyetinin de Vali Kırıbıyık’a Çakmak Barajı Sulama Kanalları ve köylerde devam eden toplulaştırma çalışmaları ile ilgili sıkıntıları ilettiği öğrenildi. 

Ziyarete ilişkin UTSO’dan yapılan açıklamada, “Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimlerinin ardın göreve gelen Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail AKALIN, Yönetim Kurulu Üyeleri Atacan AKDEMİR, İnanç SÜLÜŞ, Meclis Üyeleri Özge ERGEN,Hüseyin TÜRKKAN,İsrafil BAŞ,Ömer ÇOTRA,Mustafa ALAŞ,Rıdvan TAYLI,Yılmaz ARI ve Genel Sekreter Hasan H. KÜÇÜKKAPTAN, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat KIRBIYIK’ı makamında ziyarette etti. Ziyarette Başkan İsmail AKALIN ekibini Vali Hüseyin Kürşat KIRBIYIK’a tanıttıktan sonra oda çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Ayrıca Uzunköprü OSB ve Endüstri Bölge’sinin son durumu hakkında istişare yapıldı.
Ziyaret Başkan AKALIN’ın günün anısına Vali KIRBIYIK’a hediye takdiminin ardından son buldu. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat KIRBIYIK’a misafirperverliklerinde dolayı teşekkür ederiz” denildi.
Yine UZTB heyetinin ziyaretine ilişkin ise borsadan yapılan bilgilendirmede, “Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Aslan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Gür, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serhat Eren, Yönetim Kurulu Üyeleri Musa Okur ve Alaeddin Dere ile Meclis Başkan Yardımcısı Gökhan Aslan’dan oluşan heyet 03.11.2022 tarihinde Edirne Valisi H. Kürşat Kırkıyık’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Uzunköprü Ticaret Borsasının faaliyetleri, İlçemiz tarımı, tarımsal sanayisi, hakkında bilgiler veren UZTB heyeti, Çakmak Barajı ve Sulama Kanalları ile ilgili yaşanan sıkıntılar ile Köylerimizdeki Toplulaştırma işlemlerinde yaşanan sorunları da Edirne Valimiz H. Kürşat Kırkıyık’a ilettiler” ifadelerine yer verildi.

UTSO HEYETİ HAMZABEYLİ TIR PARKI VE TOBBUND KOLAY TRANSİT MERKEZİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akalın, Yönetim Kurulu Üyesi İnanç Sülüş, Meclis Üyeleri Özge Ergen,Hüseyin Türkkan,İsrafil Baş,Kadir Bilgin, Ömer Çotra,Mustafa Alaş,Rıdvan Taylı ve Yılmaz Arı odamız iştiraklerinden Gümrük ve Turizm İşletmeleri(GTİ) ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından işletilen Hamzabeyli Tır Parkını ziyaret ederek, 2010 yılında üst kuruluşumuz TOBB ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ortaklığı ile kurulan TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş’ nin Hamzebeyli Tır Parkı’nda faaliyete geçirdiği TOBBUND Kolay Transit Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İnceleme esnasında UTSO Heyetine Kolay Transit Merkezinin yapım aşamasında büyük emeği olan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası üyesi ve geçmiş dönem meclis üyesi KOŞAROĞLU ULUSLARARASI NAKLİYAT , İHRACAT,İTHALAT TİC ve SAN LTD ŞTİ sahibi Cavit KOŞAR eşlik etti. TOBBUND Kolay Transit Merkezi’nde kısa bir açıklamada bulunan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akalın, “Öncelikle TOBBUND Kolay Transit Merkezi bölgemize ve nakliyecilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. TOBBUND Kolay Transit Merkezi ihracat yükü olan nakliyecilerimizin gümrük işlemlerinin günümüzde 8-10 saat süren işlemleri bu merkez sayesinde maksimum 45 dakika gibi kısa bir sürede hızlıca tamamlandığı ve nakliyecilerimizin sorun ve ihtiyaçlarını gideren bir gümrükleme merkezidir. Merkezin ilk işlemide Cavit Koşar ağabeyimizin aracına yapılması şahsımı ve meclisimi ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu vesile ile TOBBUND Kolay Transit Merkezi’nin tekrar bölgemize, üyelerimize ve tüm nakliyecilerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim “dedi

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol