UTSO OSB Projesi İçin Temaslarını Hızlandırdı

Kavacık Köyü’ne yapılması planlanan Uzunköprü Karma Organize Bölgesi (OSB) Projesi ile ilgili olarak çevreciler ve Kavacık Köylülerinin açtığı davalarda son olarak Danıştay 6. Dairesi de projedeki plan değişikliklerinin iptaline yönelik oy birliği ile karar aldı. Kavacıklılar ardı ardına gelen durdurma ve iptal kararlarının sonra ‘projeden vazgeçin’ çağrısı yaparken, projenin mihmandarı olan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ise projenin biran evvel başlaması için temaslarını hızlandırdı. Geçtiğimiz gün Uzunköprü’den bir heyet Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti. UTSO’nun sosyal medya hesabından ‘Bakanımızdan onay belgesini aldık’ ifadeleri ile paylaştığı ilgili belgenin iptal ve durdurma kararlarına yönelik itirazlarda önemli bir işlev göreceği öğrenildi. 

Kendilerini ‘Uzunköprü İttifakı’ olarak isimlendirilen ve aralarında Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan ve başta UTSO olmak üzere diğer STK’lar ve siyasi partilerden oluşa bir heyet Ankara’da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti. İlgili ziyaret sonrası UTSO’dan yapılan açıklamada, “Uzunköprü OSB Projesinin durağan dönemini sonlandırmak, Uzunköprü’deki birliktelik ve kararlılığını göstermek adına Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonuyla 29.12.2022 tarihinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK’ ı ziyaret ederek OSB Projesi için desteklerini istedi. Uzunköprü İttifakı kafilesinde Uzunköprü Kaymakamı Onur KÖKÇÜ, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem BECAN, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail AKALIN, Ak Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Önder KURUŞAR, CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Muammer ÇETİNER,MHP Uzunköprü İlçe Başkanı Onur Özer SER, İyi Parti Uzunköprü İlçe Başkanı İbrahim ERKAL,DP Uzunköprü İlçe Başkanı Münir AYDIN,DSP Uzunköprü İlçe Başkanı Mesut BABAYİĞİT, Sanayi ve Teknoloji Edirne İl Müdürü Salih AKBULUT,Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali GÜMÜŞ, Meclis Üyeleri Özge ERGEN, Kadir BİLGİN, Onur ÖZÇELİKÇİ, Ömer ÇOTRA, Ali YAVUZ, Uzunköprü Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Gökhan ASLAN, Meclis Üyesi Mustafa ALSAT, Uzunköprü Ziraat Odası Meclis Başkanı Cavit KOŞAR, Muhtarlar Derneği Başkanı Nevzat ÖZTÜRK ve Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Enver Erdinç DİNÇSOY yer aldı” ifadelerine yer verildi.

“BİR OLACAĞIZ VE OMUZ OMUZA TÜM ENGELLERİ TEK TEK AŞACAĞIZ.”

Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Uzunköprü OSB Müteşebbis Heyet Başkanvekili İsmail AKALIN, ‘’Uzunköprü Organize Sanayi Bölgesi Projemize, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa VARANK’ ın desteğini ve onayını aldık. Bizlerle beraber Ankara’ya kadar gelen ve desteklerini esirgemeyen başta Uzunköprü Kaymakamımız Onur KÖKÇÜ, Belediye Başkanımız Özlem BECAN, siyasi parti ve stk temsilcilerine ayrıca Ankara programımızın çok ani gelişmesi sebebiyle bugün aramızda olamayan ancak desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve ileriki dönemde de yanımızda olacağını bildiren tüm başkanlarımıza şahsım ve meclisim adına teşekkür ediyorum. Uzunköprü olarak bir olacağız ve omuz omuza tüm engelleri tek tek aşacağız” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol