U12 Ligi'nde heyecan tüm hızıyla sürüyor

Mustafa Yaman Spor Tesisleri'nde oynanan maçlarda, U12 Ligi'nde Kırklarelispor-Büyükmandıra Ada Spor ve Asilbeyli Spor-Lüleburgaz Atletik Spor karşı karşıya geldi. Çekişmenin tüm hızıyla sürdüğü ligde, son karşılaşmalarda gülen taraflar Kırklarelispor ve Lüleburgaz Atletik Spor oldu 

Amatör Sporların kalbinin attığı yer olarak bilinen Kırklareli Mustafa Yaman Spor Tesisleri'nde, futbol müsabakaları tüm hızıyla sürüyor. Takımların kıran kırana geçen mücadelelerinde, U12 Ligi'nde de heyecan nefesleri kesiyor.
Son olarak oynanan karşılaşmalarda karşı karşıya gelen Kırklarelispor-Büyükmandıra Ada Spor ve Asilbeyli Spor-Lüleburgaz Atletik Spor, izleyenlere futbol keyfini tam anlamıyla yaşattı. Karşılaşmalarda Kırklarelispor ve Lüleburgaz Atletik Spor rakiplerini mağlup ederek galip gelen taraflar olurken, oynanan mücadelelerde kazanan yine futbolcular oldu.
"Dostluk çerçevesinde mücadele ediyorlar"
Her zaman dikkat çekilen konuların başında gelen ve gelişim liglerinde skorun önemli olmadığı konusunu, Asılbeyli Spor'un Antrenörü Abdullah Dalkıran bir kez daha gündeme getirdi. Dalkıran yaptığı açıklamaya şu sözlerle devam etti, "Bizler Türk ve Dünya futboluna yeni yetenekler kazandırabilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Futbolu seven, becerisi olan çocukları en iyi şekilde işleyerek, onların birer yıldız olmalarına giden yolda desteklerimizi esirgemiyoruz. Burada önemli olan kazanan ya da kaybeden değil, sporcularımızın ne öğrendiğidir. Onlar bu karşılaşmalarda tecrübe ve deneyim kazanarak gelişimlerini en iyi şekilde sürdürüyorlar.
Tüm futbolcularıma elde ettikleri bu başarıdan dolayı teşekkür ediyorum" diyen Dalkıran "Onlara iyi şeyler verdiğimizi, oynadıkları futbolda görebiliyoruz. Ligde maçlar geride kaldıkça, futbolcuların başarıları da gözle görülür bir şekilde artacak ve yeni yetenekler sergileyecekler. Ben bu bağlamda hepsine güveniyorum" dedi.
"Bizler yapmamız gerekeni yapıyoruz"
Kırklarelispor-Büyükmandıra Ada Spor maçının ardından bir açıklama yapan Kırklarelispor U12 Antrenörü Mehmet Özdil, şöyle konuştu; "Türk futbolunun yeni yeteneklerini geliştirmek, onları en iyi şekilde hazırlayarak geleceklerini şekillendirmek biz yetiştiricilerin işidir. Biz de bu noktada elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.
Her zaman dile getirdiğimiz gibi bu tür karşılaşmalarda skorun ya da galibiyetin çok fazla önemi yok. Çocukların gelişimlerini sürdürmeleri, daha iyi birer sporcu olabilmeleri adına kendilerine olan özgüvenlerinin ve tecrübelerinin artması bizler için daha önemli.
Çünkü onların yaşları ilerledikçe profesyonel arenada boy gösterebilmeleri adına, burada elde edecekleri tecrübe ve birikim çok önemli. Bir futbolcunun özgüveninin artması, gerçek rakiplerle mücadele ederek, yeni kişiler kazanmasını, hiçbir antrenmanla ya da dersle öğretemezsiniz.
Bir futbolcu, her şeyi sahada tecrübe eder, sahada karar verir ve ona göre hareket eder. Bizler de bunu onlara gösterebilmek, profesyonel mücadelenin ne denli önemli olduğunu anlatabilmek adına bu organizasyonlara önem veriyoruz.
Hedefimiz Kırklareli'nden çıkan yeteneklerin sayısını arttırmak, Kırklareli'nin adını en iyi şekilde duyurmak ve çocuklarımızı geleceğe hazırlamaktır. Bundan başka bir düşüncemiz yok.
Tüm futbolcularımız onlara gösterdiğimiz ilgi ve alakayı en iyi şekilde karşı çevirerek, oynadıkları karşılaşmalarda galip gelmeyi başarıyorlar. Bu da biz yetiştiriciler için en büyük ödüldür" diyerek sözlerini sonlandırdı.
Aileler çocuklarını yalnız
bırakmadı
Sporda başarılı bireylerin yetişmesi adına en büyük paya sahip olan aileler, Mustafa Yaman Spor Tesisleri'nde oynanan mücadelelerde çocuklarını yalnız bırakmayarak desteklerini gösterdiler. Tribünlerde yerlerini alarak çocuklarına moral veren ebeveynler, bu tür müsabakaların çocuklara büyük avantajlar sağladığını vurgulayarak; "Onların profesyonel birer sporcu olabilmeleri adına, gelişim ligleri büyük artı sağlıyor.
Kırklareli genelinde yapılan müsabakalarda, çocuklarımız hem yeni arkadaşlar ediniyorlar hem de profesyonelliği, tecrübeyi, takım çalışmasını bizzat uyguluyorlar. Bu da onların gelecekleri adına çok büyük artılar getiriyor. Bizler aileler olarak onlara her konuda destek olmalıyız. Dolayısıyla gerek futbolda gerekse başka bir sporda çocuklarımızın istekleri doğrultusunda yalnız bırakmayarak, tribünlerdeki yerimizi alıyoruz. İnşallah tüm aileler çocuklarının isteklerini kulak ardı etmez ve ülkemiz yeni yetenekler yetiştirir" diyerek düşüncelerini dile getirdiler.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. merhaba ben büyükmandıra adaspor u-12 kalecilerinden kerem arslan kırklareli sporla oynadığımız müsabaka çok ehlenceli ve çok nefes kesen bbir maç ldu ama maçın sonunda galğp gelen kırklareli spordu onları gönülden tebrik ediyorum. maçta elimden gelini yapmaya çalıştım kalede bir çok şutlar kurtardım ama yindee gol yedim kırklareli spor'un oyuncuları çook profsyönel oyuncular nerede ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar ayrıcada kırklareli spor u-12 takımının antrenörünüde tebrik ediyorum oyuncularını çok iyi eğitmiş tebrik ediyorum . BÜYÜKMANDIRA ADASPOR U-12 KALECİLERİNDEN KEREM ARSLAN.

  2. Ben Kırklareli nde oynuyorum ve birçok kaçak oyuncu oynatiyorlar şampiyon olmaları zaten şaşırtıcı değil Kaçak oyunculara son ......