U11 Ligi’nde sona yaklaşılıyor

Kırklareli’nde futbol liglerinin önemli bir yerinde bulunan U11 Ligi artık sona yaklaşıyor. 12. haftanın bazı müsabakalarının oynandığı ligde heyecan son sürat devam ediyor. Artık Ligin bitmesine 3 hafta kala kimin şampiyon olacağı merak konusu diyebiliriz…

Ligin başlaması ile genç futbolcular 14 haftalık maratonda en üstün performanslarını sergileyerek, müsabakaları izlemeye gelenlerden büyük takdir topladılar. Geleceğin oyuncuları olma yolunda her çıktıkları karşılaşmada büyük heyecan yaşatan genç oyuncuların tek hedefi bağlı oldukları takımları şampiyon yapmak. Bunun için var gücü ile yoğun idman tempolarında maça çıkan genç futbolcuları izlemeye gelen ebeveynler de ayrı bir gurur yaşayarak, çocuklarının genç yaşta spor ile içli dışlı olması onlara da ayrı bir mutluluk yaşatıyor. Her müsabakalardan sonra düşüncelerini dile getiren aileler, “Öncelikle çocuklarımızı bu gibi gelişim sağlayan bir ortama kazandırdığımız için mutluyuz. Genç yaşlarda sporla tanışan çocuklar, gelecek açısından önemli ölçüde alt yapı yapmış oluyorlar. Burada en güzel dönemlerinde hem sosyal olabiliyor hem de kendilerini yetiştirme imkanı buluyorlar. Futbol gerçekten harika bir spor dalı, çocuklarımız kendi isteği ile bu spora başvurarak ileride kendilerini daha iyi yerlerde görmek adına büyük mücadele gösteriyorlar. Umuyoruz ki hepsi en güzel yerlere gelirler” dediler.
Ligde son durum
U11 Liginde son olarak 12. hafta start alıyor. Lider Lüleburgaz Atletikspor kritik hafta da hükmen galibiyet ile hanesine 3 puanı yazdırdı. Trakya Gençlikspor’un ligden çekilmesi ile 3 puanı hanesine yazdırdı. Kentspor ise Yıldırımspor ile 12 Temmuz’da karşı karşıya gelecek. Asılbeylispor ise liderlik şansını bu hafta da Kavaklıspor’u 5–0 yenerek devam ettirdi. Takımlar sona gelindiği bu haftalarda Lüleburgaz Atletikspor 32 puanla liderliğini devam ettirdi. Hemen arakasında bulunan Asılbeylispor ise 28 puanla son haftaya kadar yarışı devam ettiriyor. Yıldırımspor’un hedefi ise ligi ikinci sırada tamamlamak. Dördüncü sırada bulunan Kentspor ise 15 puanla 4. sıradaki yerini sağlama alma derdinde. 5. sırada bulunan Trakya Fenerspor ise 14 puanla 5. sıradaki yerini garantiledi. Hedefi ise ligi 4. sırada tamamlamak. Kavaklıspor kötü geçen sezonda şuan itibari ile kendine 6. sırada yer buldu. Lüleburgazspor ise son haftalara geldiğimiz bugünlerde 7. sırada yer alıyor. Son olarak Trakya Gençlikspor 6 puanda iken ligden çekildi.
Teknik adamlar çocukların geleceğini iyi yerlerde görüyorlar
Teknik adamlar Gelişim Ligleri’nin en güzel tarafının en güzel zamanlarda sporla tanışmak olduğunu vurgulayarak yaptıkları açıklamalarda şu ifadeler yer aldı; “Futbolun dünyanın en çok izlenen spor dalı olduğu göz önünde bulundurulduğunda, profesyonel arenada, büyük takımlarda mücadele etmenin ne kadar zor olduğu da ortaya çıkıyor. Gelişim Ligleri, bu bağlamda çocukları psikolojik olarak bu atmosfere hazırlamak, onların ileride ülke ve dünya çapında nam salmış takımlarda mücadele etmelerine ön ayak oluyor. On binlerce seyircinin önünde maçın kaderini değiştirecek kararlar verebilmek, takım oyununu en iyi şekilde sahaya yansıtmak, öngörülerinin açık olabilmesi adına Gelişim Ligleri çok önemli. Bu amaca hizmet eden, çocukları geleceğe hazırlayan bu ligler, aynı zamanda futbolun seyir zevkini de seyirciye aktarıyor.
Gelişim Ligleri sayesinde, genç yetenekler dikkat çekebiliyor ve geleceklerini futbol anlamında çok iyi yerlere gelerek değerlendirebiliyorlar. Yetenekli, başarılı ve futbola âşık çocuklar dikkat çekemeyerek heba olmuyorlar. Bu da başta bizler olmak üzere herkesi çok ama çok sevindiriyor. Bu tür organizasyonlarda büyük takımların dikkatini çekerek iyi yerlere gelmeyi başarmış birçok futbolcu var.
Bu liglerin en önemli avantajlarından bir tanesi de çocukların kendilerine yeni arkadaşlar edinmeleri, sosyalleşmelerini sağlıyor. Başka illerden gelen çocukların nelere dikkat ettiklerini, nelerden hoşlandıklarını anlamaya çalışan futbolcular, başkalarının fikirlerine de önem vermeyi öğreniyorlar. Onlarla paylaşmanın, birlik ve beraberlik içerisinde fikir alışverişi yapmanın önemini anlıyorlar. Bu da onların daha erken yaşlarda kendilerini geliştirerek, futbolun sadece saha içerisinde mücadele etmek anlamına geldiğini algılamalarını sağlıyor.
Saha içerisinde her ne kadar rekabet en üst seviyelerde olsa da skor her zaman ikinci planda kalıyor. İlk önceliğimizi genç futbolcularımızın profesyonelliğe adım atmalarını, rekabetin sadece saha içerisinde olduğunu ve sosyalleşmenin, kendini ifade etmeninin her zaman gerekli olduğunu anlamalarına vesile oluyor Gelişim Ligleri. Bu bağlamda onlara sürekli bunu anlatıyoruz. Sahada öğrendikleriniz, nerelerde zayıf kaldığınızı tespit ederek, oralara yoğunlaşmalarını sağlıyor, ona göre çalışmalar yapıyoruz.”dediler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol