“U11 Ligi, oynanan 14. hafta müsabakaları ile son buldu”

Tam 14 haftadır futbolseverlerin yakından takip ettiği Kırklareli U11 Ligi oynanan 14. hafta müsabakaları ile son buldu. Bu uzun soluklu maratonda şampiyon olan taraf ise Lüleburgaz Atletikspor oldu. 

Şampiyon Lüleburgaz Atletikspor
Ligde büyük bir azim ve kararlılık gösteren Lüleburgaz Atletikspor 35 puanla ligi Şampiyon olarak tamamladı. Şampiyon Lüleburgaz Atletikspor camiası, “Son haftaya kadar çocuklarımız var gücü ile mücadele ettiler. Baktığımızda şampiyonluk bize bu gösterdiğimiz mücadelenin en büyük hediyesi oldu. Bu zaman zarfında çocuklarımız bir çok konuda gelişim gösterdiler. Bu yüzden bu sezonu en güzel şekilde tamamladığımız için mutluyuz. Diğer takımları da gösterdikleri mücadeleler neticesinde tebrik ediyoruz” dediler.
Futbol Altyapı Eğitimi, futbola ilişkin nelerin, nasıl ve çok daha önemlisi "ne zaman" öğretileceği ve öğrenileceği ile ilgili bir süreçtir. Futbol altyapı eğitimi pedagojisi; Çocukların gelişim sürecindeki "kritik dönemlerini" dikkate alarak bu dönemleri olması gerektiği gibi değerlendirebilmek demektir. Kırklareli’nde bunu gerçekleştiren liglerden biri olan U11 Ligi 2016- 2017 sezonunu tamamladı. Müthiş mücadelelerin olduğu müsabakalarda oyuncuların hepsi maç sonlarında taraftarlar tarafından ayakta alkışlandı.
Sezonu ve alt yapı eğitimini değerlendiren teknik adamlar; “Çocuklar ve gençler öğüt vererek algılayamazlar.
Öyle olsaydı her alanda mükemmel ve kusursuz insanlar yetiştirmek çok kolay oluverirdi. Yine aynı şekilde bir olay veya olumsuz yaşanmışlık üzerinden ders verir gibi kötüleyerek veya eleştirerek de doğruyu bulamazlar veya doğruya dönemezler.
Eğer öyle olsaydı çocuk ve gençleri her olay ve olumsuz yaşanmışlıklar üzerinden eleş
tirdiğimizde bir daha o olumsuzluğu yapmazlardı.
Çocuklar ve gençler yanlış veya olumsuz bir deneyimden sonra mutlaka doğruyu yapacak ve yaşayacak imkâna ve fırsata sahip bulunmalıdır.
Bu şekilde neyin daha olumlu veya olumsuz olduğunu kendileri keşfederek, neden ve niçin söz konusu yanlış veya hatalı davranışı yapmamaları gereğini algılayarak öğreneceklerdir.
Aslında tüm yaşantımız bunun üzerine kurulu değil midir? Futbolda öğrenmeyi bu formasyon üzerine düşündüğümüzde nasıl öğretmemiz gereği ortaya çıkmaktadır.
Spor ve hayat aslında birbirine denk faktörlerdir.
Yanlışı yapmadan neyin daha doğru olduğunu pek öğrenme ihtimaliniz yoktur.
Bu elbette her alan ve her konu için kesin değildir.
Ama spor ve futbol için tamamen geçerli bir faktördür. Çünkü hayatımızdaki tüm hareket ve beceri öğrenmeleri bu şekilde oluverir.
Çocuklar yanlış olanı uygulamadan gerçeği öğrenemezler
Buna fırsat ve imkân tanımayan eğitim tek yönlüdür. Çocuk ve genç doğruya kendisi ulaşınca o doğru onunki olur. Daha değerli ve vazgeçilmez olan aslında budur.
Yanlışın eğitimi olmaz. Ama doğrunun neden ve nasıl değerli ve gerekli olduğunu anlamak için yanlışa ihtiyaç vardır.
Can ve sağlık güvenliği ile dürüstlük değerleri gibi konulara ilişkin eğitimlerde yanlışın denenmesi ve doğruya ulaşılması görerek ilkesinin ve gerekliliğinin dışında konulardır. Bu ilkeler, kurallar, yaptırımlar ve görerek öğrenilen faktörlerdir.
Sonuç olarak;
Futbolda her şey önce tecrübe ederek sonra uygulayarak daha sonra da amaçlı tekrar ederek seçerek veya seçmeyerek algılanır.
Hangi hareketin ve hangi becerinin en doğru olduğu denenerek ortaya çıkar.
En doğru olan şeylerin duruma, pozisyona ve ihtiyaca göre olması gerektiği o koşulların yaşanması ve yaşatılmasıyla kuvvetli ihtimaldir. Bizlerde teknik adamlar olarak tüm bu kuralların ve olması gerekenlerin üzerinde durarak bu sezonu tamamladık” dediler

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol