Tüzün; “Uluslararası projelere imza atacağız”

Öznur Tüzün önderliğindeki Rumeli Kadın, Demet Tüzün önderliğindeki Kırklar Kadın ve Afet Öncü başkanlığındaki Istranca Kadın Girişim Kooperatifleri, Cumartesi günü olağan genel kurullarını gerçekleştirerek, güven tazelediler. Yaşanan pandemi süreci dolayısıyla faaliyetsiz geçen bir dönemin ardından gerek yerel, gerekse ulusal birçok projeye imza atmaya hazırlandıklarını belirten Kadın Girişim Kooperatiflerimiz; “Kendi ekonomik gücünü elde eden, kendi ayakları üzerinde duran, üreten, evini, ailesini geçindiren tüm kadınlarımızın yanındayız” mesajı verdiler. 

Sınırlı Sorumlu Rumeli Kadın Özel Çocuklar Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nde Öznur Tüzün, Sınırlı Sorumlu Kırklar Kadın Özel Aile Ekonomik ve Sosyal Destek Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nde Demet Tüzün ve Sınırlı Sorumlu Istranca Kadın Özel Unlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nde Afet Öncü 25 Haziran Cumartesi günü gerçekleşen olağan genel kurullarda güven tazeleyerek yeniden aynı göreve seçildiler. 
Üç Kooperatif Başkanı adına bir açıklamada bulunan Öznur Tüzün, pandemi sebebiyle kooperatiflerin durağan bir dönem yaşamak zorunda kaldığını belirterek, önümüzdeki süreçte çok önemli projelere imza atmayı hedeflediklerini kaydetti. Özellikle uluslar arası çalışmalarla Türk Kadınını ekonomik anlamda güçlendirmek adına çaba göstereceklerini ifade eden Tüzün, geçtiğimiz haftalarda Paraguay Sefiresi ile buluşmasının öneminden bahsetti. 
Tüzün; “Bildiğiniz gibi Paraguay Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez ve eşi Celestina Diaz Lavigne ile birlikte misafirimiz olmuştu. Uluslar arası Rumeli Kadın Derneği ve Kadın Girişim Kooperatiflerimiz çatısı altında sınırları aşan projelere imza atmak adına gerçekleşen bu anlamlı buluşmadan çok önemli mesajlar çıktı. 
Bizler kendi ekonomik gücünü elde eden, kendi ayakları üzerinde duran, üreten, evini, ailesini geçindiren bir kadın profili için yola çıktık. Bu kapsamda dernek ve kooperatiflerimiz olarak sınır ötesi ortak projeler için hazırız. Sayın Sefiremiz de gerek ziyaret esnasında, gerekse ziyaret sonrasında her daim iki ülkenin ortak projeler için hazır olduğunu ellerinden gelen katkıyı sağlamak için üzerilerine düşen ne varsa yapacaklarını ifade ettiler” dedi.
Rumeli Life kadınımıza 
çok şey katacak
Demircihalil’de hayata geçecek olan Rumeli Life Doğal Yaşam Yerleşkesinde karavan kamping, ata sporları alanı, olimpik havuz ve yerleşkelerin yanı sıra üreten kadınlarımıza yönelik atölye ve pazarın da yer alacağını ifade eden Tüzün, amacının hem üreten kadınların alın terinin karşılığını almaları, hem de ilimizin ülkemizin ulusal çapta tanınması olduğunu vurguladı. Tüzün bu projenin üreten kadınımıza büyük katkı sağlayacağını ifade ederken, üç kooperatifimizin de çalışmalarına bu doğrultuda hız vereceğini kaydetti. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol