Tüzün; “Pandemiden sonra birçok projeye imza atacağız”

Uluslararası Rumeli Kadın ve Kültürel Sosyal ve Ekonomik Dayanışma Derneği kuruluş yıldönümünü, bu yıl sessizce kutladı. Tüzün pandemi şartları sebebiyle derneğin 2020 yılında faaliyetsiz gibi göründüğünü, ancak kurulan üç tane kadın girişimci kooperatifi ile kadınlarımızın geleceğine yatırım yaptıklarını ifade ederek; “İnşallah pandemi şartları ortadan
kalktığında, birbirinden güzel, birbirinden faydalı birçok
projeye, atölye çalışmalarına imza atacağız” dedi…

Uluslararası Rumeli Kadın ve Kültürel Sosyal ve Ekonomik Dayanışma Derneği, 3 yılı geride bıraktı. Öznur Tüzün önderliğinde yoluna devam eden Dernek, kadın girişimcilerin ve ailelerinin yanında olmaya devam ediyor.

Pandemi dolayısıyla sadece kurucu üyeleri ile bir araya gelen Tüzün, yine pandemi kuralları çerçevesinde dün Önadım Gazetesi tesislerinde minik bir kutlama düzenledi.
Tüzün kutlamada yaptığı konuşmada şunları söyledi;
“Derneğimizin üçüncü kuruluş yıldönümünde bir araya geldik. Uluslararası Rumeli Kadın, Trakya ve Balkan coğrafyasındaki kadınlarımızın, sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetlerini organize etmek, planlamak, organizasyonlara katılım sağlayarak, kadınımızın gücünü dünya platformuna taşımak amacıyla kurulmuştu. Ama maalesef 2020 yılında, tüm dünyayı etkileyen pandemi koşulları sebebiyle maalesef Rumeli Kadın Derneğimizi istediğimiz çizgiye taşıyamadık.
Gönül isterdi ki; bu pandemi şartları içerisinde olmayalım, kuruluş yıldönümümüzü kutladığımız bu anlamlı günde çok daha kalabalık, bir katılımla birlik ve beraberlik fotoğrafı vermek isterdik.
2021 yılında hiçbir şey yapamadık gibi gözükse de, kendi bünyemizde 3 tane kadın girişim kooperatifi kurmayı başardık. Bu kooperatiflerdem bir tanesi Rumelikadın "Özel Çocuklar" Kadın Girişimi Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kooperatifi oldu. RumeliKadın, KırklarKadın ve IstrancaKadın Kooperatiflerimiz, hayata geçirecekleri projeler ve çalışmalar ile özel çocuklarımıza, kadınlarımıza ve ailelerine büyük katkılar sağlayacak.
İnşallah 2021, 2020 yılından çok daha sağlıklı, güzel, insanların bir araya geleceği, el ele verebileceği, çok sesli düşünebileceği bir yıl olur diye ümit ediyoruz. İnşallah pandemi şartları ortadan kalktığında, birbirinden güzel, birbirinden faydalı birçok projeye, atölye çalışmalarına imza atacağız.”
Rumelikadın "Özel Çocuklar" Kadın Girişimi Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kooperatifi Başkanı Demet Tüzün ise yaptığı açıklamada; “Pandemi şartları dolayısıyla her ne kadar altyapı ve faaliyet çalışmalarımız durmuş gibi gözükse de, ileriye dönük çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımızın sonucunu aldığımızda tahmin ediyorum ki; hedeflerimize daha bir yaklaşmış olacağız. Zaten bu çalışmalarımızın görsellerini de yakında paylaşacağız. Kamuoyunu bilgilendireceğiz” dedi.
Kutlama yapılan ikram ile son buldu. (F. Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol