Tüzün; “El ele, gönül gönüle vererek, kadınımıza destek olacağız”

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Kırklareli İl Müdürlüğü, Önadım Gazetesi sahibi Öznur Tüzün’ü ziyaret etti. Karşılıklı istişarelerin yapıldığı ziyarette Tüzün; “Sizlerle el ele, omuz omuza, gönül gönüle vererek, güç birliği yaparak, kadınımızın sesini bizler basın olarak duyurucağız, kooperatiflerimiz ise kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerini kazanabilmeleri için katkı sağlayacaklar” dedi…

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Kırklareli İl Müdürlüğü, dün gazetemiz İmtiyaz Sahibi Öznur Tüzün’ü ziyaret etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle gerçekleşen ziyarete; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Kırklareli İl Müdürü Faruk Uysal, İl Müdürü Yardımcısı Remziye Algın ve Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şükran Salman iştirak ettiler.
İl Müdürü Uysal düzenledikleri ziyaretle ilgili olarak şunları kaydetti;
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle sizleri ziyaret etmek istedik. Hem kurduğunuz kadın girişim kooperatifleri ile hem de bir yerel basın kuruluşunun yöneticisi olarak ilimizde kadınlarımıza bir rol model oluşturuyorsunuz. Bu anlamda sizleri tebrik ediyor, ayrıca teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Söz konusu kadın girişim kooperatifleri ve kurumumuz işbirliğinde neler yapılabileceğimizin istişaresini gerçekleştirmek için burada bulunuyoruz.

Ardından Tüzün şunları söyledi; “Çok teşekkür ediyoruz. Sizler ve bizler el ele verebilirsek, toplumsal bir takım yaraları sarabiliriz. Kadın, toplumun temel direğidir. Kadının sosyal alanda, ekonomik alanda, eğitim alanında ve güvenliği çok çok önemlidir. Daha yaşanabilir bir dünya, daha mutlu çocuklar ve dolayısıyla şiddetin her seviyesinde yaşanmayacak daha güzel şehirler, köyler, kasabalar hepimizin cenneti olur. Bunların gerçekleşebilmesi için bizlerin tek başına bir şeyler yapması mümkün değil. Sizlerle el ele, omuz omuza, gönül gönüle vererek, gerçekten bu konuda güç birliği yaparak, kadınımızın sesini bizler basın olarak duyurucağız, kooperatiflerimiz ise kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerini kazanabilmeleri için katkı sağlayacaklar.
Ama bütün bunlar sizler olmadan, desteğiniz katkınız olmadan gerçekleşemez. Kadın Girişim Kooperatiflerimiz noktasında bir bayrak açtık. Trakya genelinde emeği hiçe sayılan, ortada gözükmeyen, kırsaldaki kadınımızın emeğine ekonomik değer kazandırabilmek adına yola çıktık. Kooperatiflerimizin ticari amaçları da var. Sosyal amaçları da bulunuyor. İnşallah başarılı oluruz. Ama tekrar vurguluyorum; Birlikte olursak, başarılı oluruz.”
Bunun üzerine Uysal; “Çok teşekkür ediyorum. Bizler Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda, Kooperatiflerimize sunulan destekler kapsamında her zaman işbirliğine hazırız” cevabını verdi.
“Bölgemiz kadına şiddet konusunda
çok hassas”
İl Müdürü Faruk Uysal ayrıca yürütülen faaliyetler hakkında detaylı bilgiler verdi. İlimizde 30 kişi kapasiteli bir Kadın Sığınma Evi bulunduğunu ifade eden Uysal, bölgemizde kadına şiddet olaylarının yok denecek kadar az olduğunu, özellikle Trakya’da bu konuda bir hassasiyet bulunduğunu belirterek, Kadın Sığınma Evindeki mevcudun hiçbir zaman 7’nin üzerine çıkmadığını önemle vurguladı.
(F. Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol