Türküler Konuşuyor 2 sahnelendi

Kırklareli Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 08 Mayıs Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezinde “Türküler Konuşuyor” tiyatrosunun 2’ncisi düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kırklareli Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin gösterisi beğeniyle izlendi.
08 Mayıs Salı günü Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezinde Kırklareli Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 2’incisi düzenlenen “Türküler Konuşuyor 2” saat 20:00’da gerçekleşti. Gerçekleşen etkinliğe bir çok kurum ve kuruluş müdürleri katılırken Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, veliler, öğretmenler ve diğer okullardan öğrenciler katılım gösterdi. Yoğun bir ilgi ile gösterilen “Türküler Konuşuyor 2” etkinliğinde açılış konuşmasını Kırklareli Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cafer Yüce yaptı. Müdür Yüce konuşmasında bir önceki etkinliğe büyük ilgi olduğu için 2. düzenlemeye karar verdiklerini dile getirerek “Kültür ve sanat merkezinde olduğu zanaatın icra edildiği bir okul oluşturma amacımızdan böylesine önemli bir etkinliğin mimarı olmanın haklı gururu yaşıyoruz. Unutmayalım yaşam, aldığımız nefes sayısıyla değil, nefesimizin kesen anların sayısıyla ölçülür. Bu sanat dolu yolculukta bizlerle birlikte olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“Türküler yüreğimizin dili, başım sevda yelidir”
Türkülerin sevda olduğunu söyleyen Cafer Yüce “Türküler umuttur, hasrettir, vefadır, dostluktur ve yüreğimizde kıvrım kıvrım dolanan ince bir yoldur s uzanan gurbet ellerde. Dermandır dermansız kalanlara. Yüreğin gurbetinde büyüyen, özlemleri kor kor, demet demet sunan iki damla ha çiçeğidir türküler… Yüreğimizdeki sevgi kıpırtılarıdır, sevgi pınarıdır gürül gürül hasrete akan… Yaşama sevincinden tutun da ölüm acısına kadar, vefayı, hasreti, sevgiyi, inancı, türkülerle dile getirmiş, türkülerle seslenmişiz. İçimizi, acımızı, sevdamızı türkülere dökmüşüz, türkülerle bölüşmüşüz!... Türküler değil midir, buram buram hasret kokan? Toprak gibi, emek gibi, ekmek gibi, ter gibi… Türküler değil midir dünyanın en muhteşem gelini, en sabırlı anası? Kültür ve sanatın merkezinde olduğu, zanaatın icra edildiği bir okul yaratma amacımızda böylesine önemli bir etkin mimarı olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu sanat dolu yolculukta bizlerle birlikte olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Unutmayalım; yaşam, aldığımız nefes sayısıyla değil; nefesimizi kesen anların sayısıyla ölçülür” şeklinde konuştu.
“Gelişmiş uygar ülkelerin
sanayileşmesinde Mesleki Teknik
Liselerinin katkısı büyük
olmuştur”
Yüce “Tekniğinde özgün mesleğinde üstün yaşama gençleri hazırlayan Mimar Sinan Mesleki Teknik Anadolu Lisesini seçin Bilişim, Elektrik- Elektronik, Makine, Metal Mobilya ve İç Makan Tasarım alanlarında okuyan mezun öğrenciler kendi kurabilirler. Fabrikalarda mesleği ile ilgili bölümlerde çalışabilirler veya üniversite eğitimine devam edebilirler. "Hedefimiz bölge sanayisine öncülük etmektedir." Türkiye'nin her alanında kalkınıp gelişmesi gençlerle olacaktır… Gelişmiş uygar ülkelerin sanayileşmesinde Mesleki Teknik Liselerinin katkısı büyük olmuştur. Güzel Anadolumuz ve Trakyamız Uygarlıkların Beşiğidir” dedi.
Konuşmaların ardından yerel şarkıcı Süheyla Solak, eşliğinde öğrenciler tarafından "Selanik", "Kırklar Dağının Düzü", "Boş Beşik" ve "Kerimoğlu" türkülerine uyarlanan tiyatro oyunları sahnelendi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol