Turkovac yakın zamanda Kırklareli’nde de uygulanmaya başlanacak

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Cerit, yerli aşı Turkovac’ın yakı zamanda ilimiz Kırklareli’nde de uygulanmaya başlanacağı bildirdi. Cerit, hastaneye yatış oranının aşı ile azaldığını vurguladı. 

Diyabet Eğitim Hemşireliği Sertifikası vermeye yetkili hastanelerden olan Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 20 Aralık 2021 – 14 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim sonrası Diyabet Eğitim Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programına katılan hemşirelere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Diyabet Eğitim Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programının kapanış törenine İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Cerit, Sağlık Müdürlüğü Yöneticileri ve Hastane Yöneticileri ile birlikte katıldı. Katılımcılara ve eğiticilere sertifikaları takdim edildi. Katılımcılar yararlı bir eğitim sürecinden geçtiklerini, illerine döndüklerinde paylaşımda bulunacaklarını ve bu süreçte emek veren herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler.
Aşılama birimine
ziyaret
Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Cerit, sertifika programının yanı sıra Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aşılama birimini ziyaret etti. Aşı olan vatandaşlara ve sağlık çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Kırklareli olarak aşılama oranının yüksek olduğunu ancak hedeflerinin yüzde yüzü tamamlamak olduğunu belirten Cerit, hastaneye yatış oranının aşı ile azaldığını vurguladı. Cerit, yakın bir dönemde İlimizde de Turkovac yerli aşının uygulanabileceği haberini verdi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol