“Türkiye’nin yarınları karnelerini almanın sevincini yaşadı”

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı'nın sona ermesiyle, 8 Haziran 2017 Cuma günü, Kırklareli'ndeki öğrenciler de karnelerini aldı. Ziya Gökalp İlkokulu öğrencilerinin karne heyecanının yanı sıra diğer okulların öğrencileri de hem karne almanın hem de yaz tatiline çıkmanın heyecanını yaşadı

Kırklareli'nde 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı'nın sona ermesiyle birlikte, öğrenciler 8 Haziran Cuma günü karne heyecanı yaşadı. Son ders zilinin çaldığı günde, ilimizdeki okullarda kapanış törenleri ve karne dağıtımı gerçekleştirildi. Yıl boyu zorlu bir maratonda ter döken ve yılsonunda sınıflarını geçip başarı belgeleri almaya hak kazanan öğrenciler, başarılarının yanında 3 aylık yaz tatiline girmenin heyecanını da yaşadı.
Kırklareli'nde dün karne heyecanı vardı. Okul Öncesi Eğitim Kurumları, İlkokul, Ortaöğretim ve Lise Kurumları'nda ilk yarı sona erdi ve ilimizde toplam 44 bin 654 öğrenci karne aldı.
Kırklareli Valisi Esengül Civelek, 2016-2017 Öğretim Yılı Dönem sonunda, Ziya Gökalp İlkokulunda düzenlenen karne törenine katılarak, öğrencilere karnelerini verdi. Vali Esengül Civelek, eğitim - öğretimde başarılı bir dönemin geride kaldığını belirterek, öğrenci, öğretmen ve velileri kutladı, teşekkür etti. Vali Civelek ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım daha sonra sınıfları gezerek, öğrencilere karnelerini dağıttılar.
Öğrencilerin karne sevinci Kırklareli'nde doyasıya yaşandı. Kırklareli Ziya Gökalp İlkokuluna tören öncesinde karneler sahiplerini buldu. Öğrencilerin heyecanla bekledikleri ve sabahın çok erken saatlerinde okula geldikleri dikkatlerden kaçmazken, birçok veli de çocuklarını yalnız bırakmadı.
Çok sayıda karnenin dağıtıldığı günde öğrenciler saat 10.30'da sınıflarına alındı. Velileri ile birlikte aynı sırayı paylaşan birçok öğrenci, sırasıyla öğretmenlerinin verdiği karnelerini aldı. Velilerin öğrencilerden daha heyecanlı göründüğü karne dağıtımı sırasında çocuklarının fotoğraflarını çekmek isteyen veliler sınıfların tamamen dolmasına neden oldu.
Ziya Gökalp İlkokulunda karne dağıtımı saat 10.30'da başladı. İlk olarak birinci sınıf öğrencilerinin sınıflarına çağrıldığı dağıtımlar sırasında aileler çocuklarının peşinden ayrılmadı. Mutluluktan ağlayan öğrencilerin dahi olduğu karne dağıtımında fotoğraf çekmek isteyen velilerle karnesinin mutluluğunu yaşayan öğrenciler renkli görüntülere neden oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol