“Türkiye’nin standartları eskiden böyle değildi”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti’nin kurulduğu 2001 yılında 4-5 yaşında olanların bugün 26-27 yaşında olduğunu ifade ederek bugünkü hayat standartlarının AK Parti öncesinde de böyle olduğunu sanan gençlere durumun böyle olmadığının anlatılması gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin 18 yılda adeta çağ atladığını belirten Minsolmaz, “Genç kardeşlerimiz eskiden de hastaneleri bu şekilde pırıl pırıl zannediyor. Benim oğlum dahi bugün gittiği üniversitesinde, eğitim kurumlarında, kamu kurumlarında Türkiye’nin standardının eskiden de böyle olduğunu sanıyordu” dedi.
Türkiye’nin yaşadığı hızlı ilerlemeyi anlatmakta güçlük çektiklerini ifade eden Minsolmaz, “Bizler bile bu kadar kısa bir sürede 18 yıl içinde Türkiye’nin çağ atladığı her alanda üç kat büyüğü bir süreci anlatmakta zorluk çekiyoruz” ifadelerini kullandı.
AK Parti Kırklareli İl Başkanlığının 7’nci olağan İl Kongresinde konuşan Minsolmaz, 15 seçim geçirmiş ve hepsinden başarıyla çıkmış ne Türkiye’de nede dünyada emsali olan başka bir parti olmadığını ifade ederek, “Bu başarının sahipleri tabi ki başta Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siz değerli teşkilat mensuplarımızsınız. Ne Türkiye’de nede dünyada 10 milyonu aşkın üyesi bulunan başka hiçbir sivil toplum, siyasi parti bulunmuyor. Bu çabaların arkasında ülkemizde yapılanlarda, ilimizde yapılanlarda en büyük destek en büyük yardım siz değerli teşkilatlarımızsınız. Bu kalkınma süreci içerisinde 18 yılda ülkemizde her alanda üç kat büyümeyi sağlamak bizlerin en büyük gururu oldu. Bununla birlikte Türkiye’de dünyaya emsal projeleri yapabilme başarısını gösterdik. Örnek mühendislik projeleri ile ulaşımda, sağlıkta, eğitimde, savunma sanayiinde ve tüm sektörlerde yüz akı projelere 18 yıl içerisin de imza atmanın gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Kırklareli İl Başkanlığının 20 Ocak 2021 tarihinde yapılan 7’nci Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’de Kırklareli’nde yapılan yatırım ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda AK Partili olmanın sorumluluklarından da bahseden Minsolmaz, pandemi süreci sonrası Türkiye’nin gelişmeye ve refah seviyesini artırmaya devam edeceğini vurguladı. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’ın konuşmasından satır başları şöyle;
18 yılda 15 seçim kazandık
“14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan Partimiz hamdolsun 18 yıl boyunca girdiği 15 seçimi arka arkaya kazanarak bu milletin bize verdiği destekle Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu millete hizmetleri sunmaya devam ediyor. Bu kongre dönemlerinde de liderimizin koymuş olduğu hedeflerimiz olan 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaştıracak şekilde teşkilatlarını yeniliyor teşkilatlarını güçlendiriyor. Eski yeni demeden dava şuuru ile birlikte tüm kardeşlerimizle birlikte ümmetin sorumluluğunu üstlenecek kadrolarımızı oluşturuyoruz.”
Mazlumların yanında olmaya
devam edeceğiz
“Değinmek istediğim bir dava şuuru var. Bu parti uzun yıllar bedeli ödenmiş bir mücadelenin sonucu ortaya çıktı. Belki AK Partimiz 2001 yılında kuruldu belki Cumhurbaşkanımız mayasını Pınarhisar da cezaevinde yattığı süreçte kardı ama çok daha öncesi Alparslanlar, Fatihlerden, Gazi Mustafa Kemal Atatürklerden, Adnan Mendereslerden, Rahmetli Turgut Özallardan, Rahmetli Erbakanlardan bugüne kadar gelen bir davayız. Bunun sorumluluğu hiçbir zaman Türkiye sınırları ile kalmadı. Mazlum olan mahsum olan tüm milletlere de dinimizin, kültürümüzün, tarihimizin bize verdiği mesuliyetle her zaman yanlarında olmaya çalıştık. Bugünde bunu yapıyoruz her zamanda bunu yapmaya çalışacağız. Bugün binlerce mazlumun yanında olmaya çalışıyoruz. Ülkemizde 4 milyona yakın Suriyeli kendi sınırlarımızda 4 milyona yakın Suriyeliyi de kendi ülkelerinin topraklarında destekliyor ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Dünyanın gelişmiş diye bize örnek gösterilen batılı devletlerin pandemi ile birlikte nasıl süreci yönetemediklerini, ülkemizde ise hiçbir zaman yoğun bakımlarda sıkıntı yaşanmadan, hastane koridorlarında insanların tedaviden mahrum bir şekilde kaldığı görülmedi. Sosyal destekler son günlerine kadar sürdü ve hamdolsun şu günlerde pandemi sürecinde aşağıya iniş başladı ve çok yakın bir zamanda ülkemiz ve dünyada bu hastalıktan kurtulduktan sonra ülkemiz kalkınmasına ve refahını artırmaya devam edecek.”
Dünyaya emsal projeler yaptık
“15 seçim… Girmiş olduğu bütün seçimlerde başarılı olabilmiş bir partinin bugüne kadar ne Türkiye’de nede dünyada emsali görülmemiştir. Bu başarının sahipleri tabi ki başta Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siz değerli teşkilat mensuplarımızsınız. Ne Türkiye’de nede dünyada 10 milyonu aşkın üyesi bulunan başka hiçbir sivil toplum, siyasi parti bulunmuyor. Bu çabaların arkasında ülkemizde yapılanlarda, ilimizde yapılanlarda en büyük destek en büyük yardım siz değerli teşkilatlarımızsınız. Bu kalkınma süreci içerisinde 18 yılda ülkemizde her alanda üç katı büyümeyi sağlamak bizlerin en büyük gururu oldu. Bununla birlikte Türkiye’de dünyaya emsal projeleri yapabilme başarısını gösterdik. Örnek mühendislik projeleri ile ulaşımda, sağlıkta, eğitimde, savunma sanayiinde ve tüm sektörlerde yüz akı projelere 18 yıl içerisin de imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Hemen yanı başımızda 2023 yılında açılacak olan Çanakkale Köprümüz, dünyanın en büyük açıklığı olan köprülerden bir tanesi. Deriner Barajı, Yusufeli Barajı ile birlikte dünyada çift eğrilikli beton temel sistemi ile yapılan dünyada emsalleri arasındaki en yüksek tek barajlar. İstanbul ilimizde yapılan yen3’ncü havalimanı dünyada emsalleri içerisinde yapılan en büyük hava alanlarından bir tanesi.”
Kırklareli’ne yapılan
yatırımlar
“83 milyon insanımızın her alanda tüm ihtiyaçlarını hamdolsun Cumhurbaşkanımızın yönetiminde hiçbir kesintiye uğratmadan yapabilme başarısını gösterdik. İlimizde çok önemli başarılara imzalar attık. Benden önce görev yapan milletvekili arkadaşlarımız, Alper Başkanımızdan önce görev yapan il başkanlarımız ve görev almış tüm teşkilatlarımız ve destek vermiş aziz milletimiz ile Cumhurbaşkanımızın ilimize vermiş olduğu özel değer ile ilimizde ulaşımdaki tüm sorunlarımızı çözdük. Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden bir tanesi 10 yıl gibi kısa bir sürede 30 bin öğrenciye ulaştı. Geçen yıl açmış olduğumuz Hukuk Fakültesi ve Tıp Fakültesi ile daha önce açmış olduğumuz İlahiyat Fakültesi ve diğer birimlerle beraber Kırklareli Üniversitesi bölgesinde en hızlı gelişen üniversitelerden bir tanesi oldu.”
Eskiden de böyle değildi
“Doğalgaz boru hattı Türkiye’ye buradan girerdi ama biz doğalgaz kullanamazdık. Hamdolsun bütün Trakya’da doğalgaz kullanabiliyoruz. Eskiden insanlar yine maske takmak zorunda kalırdı ama o zaman hava kirliliğinden takardı. İşte Türkiye’de belki unuttuğumuz belki sık sık altını çizdiğimiz bir konu. Türkiye’de AK Parti kurulduğu 2001 yılında 4-5 yaşında olanlar bugün 26-27 yaşında ama yapmamız gereken genç kardeşlerimize Türkiye’nin eskinden de bu şekilde olmadığını anlatmak. Genç kardeşlerimiz eskiden de hastahaneleri bu şekilde pırıl pırıl zannediyor. Benim oğlum dahi bugün gittiği üniversitesinde, eğitim kurumlarında, kamu kurumlarında Türkiye’nin standardının eskiden de böyle olduğunu sanıyordu. Bizler bile bu kadar kısa bir sürede 18 yıl içinde Türkiye’nin çağ atladığı her alanda üç kat büyüğü bir süreci anlatmakta zorluk çekiyoruz.
Yollarımızı yaptık. Pınarhisar, Vize de yollarımızı yaptık. Edirne bağlantımızı yapıyoruz. Türkiye’nin marka projelerinden ilimizden de geçen Kapıkule Halkalı Hızlı Tren Hattını yapıyoruz. Bu proje ile İstanbul’un bir ilçesi gibi yakınlıkta Trakya’nın gelişmesine katkı sağlayacak. Ben bütün bu yapılanlarda Cumhurbaşkanımızın, genel merkezimizin, bakanlarımızın desteğini gördüm.”
Millet Bahçesi sözümüzü de tutuyoruz
“Yakın zamanda hemen yakında Kırklareli’ne yerel seçimlerde sözünü verdiğimiz Millet Bahçesini kazandıracağız. Belki Cumhur İttifakı seçimi alamadı ama verdiğimiz sözü tutacağız. Nasıl arıtma tesislerini yaptıysak, hastanelerimizi yaptıysak, okullarımızı, spor tesislerimizi yaptıysak burayı da yapacağız. Ben bu davanın bir mensubu olarak bunlarla her zaman gurur duydum duymaya da devam edeceğim. Bunların hiçbirisini AK Parti Milletvekili olduğum için söylemiyorum. Ben bunları böyle gördüğüm için AK Parti ailesindeyim. Onun için hepimiz bu dava şuuru içerisinde küçük kırgınlıklara aldırmadan, makamlarda olup olmadığımızı aldırmadan üzerimizdeki mesuliyetin gereğini yerine getireceğiz.” (H.M. Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol