Türkiye’nin hayvancılıkta Hollanda’sı Kırklareli

Trakya'da hayvancılığın artık bilinçli olarak yapıldığını ve hayvancılık konusunda bölgenin git gide daha favori olduğunu söyleyen Kırklareli İl Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, 2010 yılında bölgemizin şap hastalığından ari ilan edildiğini bu nedenle artık Trakya’nın tüm hastalıklardan arınmış ve tam ari olma zamanının geldiğini bildirdi. Dermenci, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Kırklareli İl Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, gazetemize yaptığı açıklamada Kırklareli’ni “Tam Ari” yapmak için çalıştıklarını belirterek, “Bölgemizi tam ari bölge yapmak için mücadelemize durmadan devam ediyoruz” dedi.
Kırklareli İl Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, Trakya'da artık hayvancılığın bilinçli olarak yapıldığını, 2010 yılında şap hastalığından ari ilan edilen Trakya’nın artık tüm hastalıklardan arınmış ve tam ari olmak için mücadele
ettiğini kaydetti. Dermenci; “Trakya'nın hastalıklardan tam ari olması gerekiyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın da bu yönde bir çalışması olduğunu biliyoruz. İnşallah en kısa sürede Trakya hastalıklardan ari olacak. Trakya'da artık hayvancılık bilinçli olarak yapılmakta. 2010 yılında şap hastalığından ari ilan edilen Trakya artık tüm hastalıklardan arınmış ve 'tam ari' olmak için mücadele etmektedir. Avrupa ülkelerine gönderdiğimiz et ve süt ürünleri bizim kalitemizi zaten ortaya koyuyor. Bu nedenle hayvanlarımız hastalıklardan tama-
men uzak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak gece gündüz demeden hayvanlarımızı kontrol ediyor ve gerekli tüm aşılamaları zamanında yerine getiriyoruz” diye konuştu.
Trakya'da 550 bin büyükbaş,
1 milyondan fazla da küçükbaş hayvan var
Trakya bölgesinde hayvan varlığının yaklaşık 550 bin büyükbaş ve 1 milyondan fazla küçükbaş olduğunu söyleyen Dermeci, Trakya'nın hayvancılıkta Türkiye'nin Hollanda'sı olarak tanımlandığını ve Trakya'daki gerek hayvan birlikleri gerekse Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin tam ari olmak için mücadele verdiğini söyledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol