Türkiye’nin en çalışkan Vefa Koordinasyon Grubu Kırklareli’nde

Önadım Medya Grubu olarak Kırklareli’nde Vefa Koordinasyon Grubu’nun çalışmalarını yerinde gördük. 7/24 iş disiplini ile, her gün 2000 insanımıza hizmet eden, grup, önümüzdeki günlerde bu sayıları yükseltmeyi hedefliyor…

Kırklareli Vefa Sosyal Destek Gruplarımız 1400 görevlimiz ile 65 yaş üstü ve yasaklama/ kısıtlama getirilen İhtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımızın hizmetinde. 

Vefa Sosyal Destek Gruplarının koordinasyonunda mahallerinde tespiti yapılan ve yürütülen çalışmalardan yararlanmak isteyen 65 yaş üstü ve yasaklama/ kısıtlama getirilen İhtiyaç sahibi vatandaşların 112, 155 veya 156 numaralarını araması halinde, yetkilendirilen kamu görevlisi, ekipler ve araç ilgili adresleri ziyaret ederek ihtiyaç sahiplerinin isteklerini karşılıyorlar.

Valiliğimizce alınan kara gereği; temel ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması süreci “Vefa Koordinasyon Grubu” tarafından yönetiliyor. Bu grubun kararı, görevlendirmesi, koordinasyonu olmadan hiçbir kurum, kuruluş, STK tarafından yardım faaliyeti gerçekleştirilmiyor. Temel ihtiyaçların karşılanması noktasında yapılacak tüm yardımlar Vefa Sosyal Destek Grubu’na ulaştırılarak görevli Hizmet Grupları tarafından dağıtımı yapılıyor.
En koordineli Vefa Koordinasyon Grubu ilimizde
Kırklareli Ahmet Mithat Ortaokulu ek binasında kurulan Vefa Koordinasyon Grubumuzun çalışmalarını Önadım Medya Grubu olarak yerinde gördük. İlk olarak formlar aracılığı ile hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşların talepleri alınıyor. Daha sonra güvenlik, gıda ve sağlık alanında üçe bölünen bu talepler, saha hizmeti ile yerlerine ulaştırılıyor.
112’den gelen çağrılar da talep olarak değerlendiriliyor,
Örneğin edindiğimiz bilgilere göre sadece geçtiğimiz gün 1150 kişiye hizmet verildi.
Önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artacağı kaydedilirken, Kırklareli Vefa Destek Grubunun ilk günde 2000 insana ulaşarak, Türkiye çapında bir rekora da imza attığını hatırlatalım.
Vefa Destek Grubu çalışanlarının her birinin sorumlu olduğu 10-15 kişi her gün yaka kartlarını boynunda taşıyan aynı simalarla muhatap oluyorlar ve kesinlikle bu isimler değişmiyor. Böylece dolandırıcılığa da geçit vermeyen bu yöntem sayesinde, 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız evlerinden çıkmadan hizmet alıyorlar.
Kırklareli Vefa Sosyal Destek Gruplarımız 1400 görevli ile 65 yaş üstü ve yasaklama/ kısıtlama getirilen ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor. 



Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. "orman gibi kardeşcesine" 02 Nisan 2020 Perşembe 17:14:52

    Vefa Sosyal Destek Grupları çalışmaları yüce bir dayanışmadır. Hiçbir yardım görmeyen halkın kendi kendine yardımı devam etmelidir ve engellenmesi engellenmelidir.