Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Buluşmaları gerçekleştirildi

81 ilden gelen TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları ve üyelerinin katılımıyla Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Buluşmaları gerçekleştirildi. Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel’in de yer aldığı buluşmaya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlık ederken Hisarcıklıoğlu; “Daha zengin bir ülke olmak istiyorsak, daha fazla kadın girişimci çıkarmak zorundayız” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında 81 ilden gelen TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları ve üyelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Buluşmaları kapsamında düzenlenen programa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel katılım sağladı.
Şanlıurfa’da gerçekleştirilen Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Buluşmaları etkinliğine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, girişimciliğin geleceğinin kadınların elinde olduğunu belirti.
Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Buluşmaları etkinliği Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada ülkenin geleceği, zenginliği ve refahının, girişimcilikte olduğunu belirtirken, “Girişimcisi olmayan ekonominin gücü de olmaz. İşte dünyaya bakın, en güçlü ekonomilerin hepsi bu şekilde. Hatta girişimci ithal ediyorlar. Silikon vadisindekilerin yarısı ABD dışında doğmuş. İşsizliğin çözümü de burada. 1,5 milyon girişimcimiz ve işletmemiz var, 15 milyon kişiye istihdam sağlıyorlar. Yani 1 girişimci = 10 kişiye iş demek. Her yıl 1 milyon kişi işgücü piyasasına. Zaten inancımız da ne diyor: İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Peki nereden çıkacak bu girişimciler? İşte yıllarca atıl bıraktığımız, görmezden geldiğimiz kadınlarımızdan çıkacak. Şu istatistiğe bakın; 15-24 yaş grubundaki her 100 genç kızdan 38’i, ne eğitimde ne de işte. Biz yıllarca kadınlarımıza “sen bu işi yapamazsın!” demişiz. İsraf haram kültüründen geliyoruz, ama nüfusumuzun yarısını israf etmişiz. Adeta tek kolumuz bağlı boks yapmaya çalışmışız” dedi.
Hisacıklıoğlu şu açıklama ile devam etti; “Kadını köşede bırakan zihniyet ilerleyemez. İşte biz de bu yüzden çıkıp dedik ki; kadınlarımız bu işi başarır. Bu vizyonla 81 ilde kadın girişimci kurullarımızı kurduk. Allah’a şükür, sizlerle birlikte bu zor işi de başardık. Bakın, sizler, tüm bu çalışmalarınızla, ülkemizde nasıl bir değişim ve dönüşüme imza attınız” ifadelerini kullandı.
“Kadın girişimciliğinde de dünyada ilk 10’a
girmeliyiz”
Girişimciliğin geleceğinin kadınların elinde olduğunu vurgulayan TOBB Başkanı, daha zengin bir ülke olmak için daha fazla kadın girişimci çıkarmak zorunda olduklarını ifade etti. Kadın Girişimciler Kurulu’nu bu amaçla kurduklarını söylene Hisarcıklıoğlu, “81 ildeki kadın girişimci sayısını artırmayı hedefledik. Şu an 7 bini aşan kadın girişimci üyesiyle, en büyük kadın meslek örgütü haline geldik. Oda-Borsalarda; Kadın Yönetim Kurulu Başkanı veya Meclis Başkanı sayısı 9’a yükseldi. Yönetim kurulu üyesi sayısı 48 oldu.
Kadın meclis üyesi sayısı 2008’de 93’ken, 2018’de 235’e çıktı. Meslek Komitelerindeki kadın üye sayısı 800’ü buldu. Kadın Girişimci Kurullarımızdan milletvekillerimiz çıktı. En son olarak Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcımız Ruhsar Pekcan Ticaret Bakanımız oldu. Kadınlar iş hayatında aktif olunca, sosyal ve siyasi alanda da ilerlediler. Türkiye Büyük Millet Meclisine giren kadın milletvekili oranı 2007'de yüzde 9 iken, 2019'da yüzde 17'ye çıktı. Özetle son 10 yılda iyi bir sıçrama gerçekleştirdik. Ama yetmez. Daha da ileri gideceğiz Kadın girişimciliğinde de dünyada ilk 10’a girmeliyiz” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. arkasına dizilmişler içtima gibi 10 Mart 2020 Salı 15:02:42

    Boynunda kırmızı peçeteli her kimse o resimde olmasaydı olmaz mıydı?