Türkiye’deki ilk vaka görüldü, Kırklareli de virüse karşı önlemler artırıldı

Dünya çapında yayılan Korona Virüs, beklendiği gibi Türkiye’de de görüldü. İlk açıklamayı gece yarısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı. Virüsün Avrupa’ya giden bir erkek şahısta tespit edildiğini şahsın karantinaya alındığını, yakınlarının da gözlem altında olduğunu açıkladı. Bakan Koca hastanın durumunun iyi olduğunu belirtti. Virüsün Türkiye de görülen bu ilk vakası ile birlikte önlemlerde artırıldı. İlk vaka ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da TBMM’de Parti Grup Toplantısında konuştu. Erdoğan, Korona Virüsle ilgili alınanönlemlere dikkat çekerek, “Türkiye inşallah bu sıkıntıyı herhangi bir kayıp vermeden atlatacaktır, temennimiz budur. Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değildir. Her hastalık gibi bu virüse karşı da bireyler olarak göstereceğimiz dikkat ve alacağımız tedbirler en etkili korunma yöntemi olacaktır” dedi. Erdoğan, ayrıca vatandaşlara sarılma ve tokalaşma gibi selamla yöntemlerinin yerine uzaktan selamlaşmayı önerdi. Virüs nedeniyle ilimizde alınan önlemlerde artırıldı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corona virüsü ile ilgili son dakika açıklamasını gece yarısı yaptı. Koca, Türkiye'de ilk virüs vakasının tespit edildiğini belirterek, “Corona virüs şüphesi olan vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Test sonucu pozitif çıkan hasta Türk vatandaşı bir erkek. Hastanın genel durumu iyi. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler gözetim altındadır” dedi. Bakan Koca Türkiye'deki korona virüsü hastasının hangi şehirde görüldüğünü ve kaç yaşında olduğunu açıklamadı.
“Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden güçlü değildir”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Korona Virüs’le ilgili alınan önlemlere dikkat çekerek, “Türkiye inşallah bu sıkıntıyı herhangi bir kayıp vermeden atlatacaktır, temennimiz budur. Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değildir. Her hastalık gibi bu virüse karşı da bireyler olarak göstereceğimiz dikkat ve alacağımız tedbirler en etkili korunma yöntemi olacaktır” dedi. Sağlık Bakanlığı’nın, diğer bakanlıklar ve ilgili kurumlarla iş birliği hâlinde korunma tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamayı sürdüreceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün kendisinin başkanlığında bakanlar ve ilgili kurumlarla dar çerçeveli bir toplantı yapacaklarını bildirdi.
Vatandaşlardan sağlık personelinin ikazlarına uymalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu virüsten korunmanın ilk şartı temizliktir. Temizliği imandan sayan bir inancın mensupları sıfatıyla bu da milletimiz açısından işin en kolay tarafı olmalıdır” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye inşallah bu sıkıntıyı herhangi bir kayıp vermeden atlatacaktır, temennimiz budur. Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değildir. Her hastalık gibi bu virüse karşı da bireyler olarak göstereceğimiz dikkat ve alacağımız tedbirler en etkili korunma yöntemi olacaktır. Özellikle yaşlılarımızın ve bünyesi zayıf vatandaşlarımızın en azından bir müddet kalabalık yerlerden uzak durmaları gerekiyor. Milletimiz nice saldırıları, dertleri göğüslemeyi başarmıştır. Allah'ın izniyle bunun da üstesinden gelecektir. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun” dedi. Erdoğan ayrıca sarılma, tokalaşma gibi selamlama yöntemleri yerine uzaktan selamlaşmayı da önerdi.
Kırklareli’nde tedbirler
İlimiz Kırklareli’nde de alınan tedbirler artarak devam ediyor. Dereköy Sınır Kapısına yüksek ateşi tespit etmek amacıyla termal kamera konulurken Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Birim personeli tarafından Dereköy Gümrük Sahasında görevli kamu kurum personeline yönelik "Covid-19" konulu eğitim verildi. Şehir merkezi ve ilçelerde de tedbirler alındı. Kırklareli Üniversitesi’nde de önceki gün Kayalı Yerleşkesinde yemekhane binası, binalararası geçişler, yürüyüş yolları, otobüs durakları ve toplu bulunulan yerler başta olmak üzere akademik ve idari binalar özel kıyafetli görevlilerce dezenfekte edildi. Benzeri önlemler Lüleburgaz’da da alındı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Çevre ülkelerde kırımlar başladı bizde çıt yok! Epidemik Pandemik halini aldı bizde tık yok! Ne zamanki IMF para yardımı yapacağını duyurdu yahu bizde de varmış ilan olundu!

  2. Yahu bu ülke nelere nelere para harcamamış Şimdi kalkmış siyasi körlükle "herkeste var para verileceği duyuldu bizde de çıktı" demek art niyetliliktir. Tam bir siyasi körlük tam bir sosyal medya ergeni kafası.