“Türkiye sağlık alanında muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmıştır”

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Bilgin mesajında Türkiye’nin sağlık alanında muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıktığını söyledi.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biri de sağlık hizmetlerinde ulaşılan noktadır. Sağlıklı yaşam her insanın temel hakkıdır. Sağlık insan için en önemli ve en büyük zenginliktir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve toplumun önemli hedeflerinden biridir. Bu nedenle hekimlik mesleği her zaman kutsal, saygın ve onurlu bir meslek olarak görülmüştür.
Bireyin kendi sağlığına özen göstermesi ve beslenmeden iyileştirmeye kadar sağlık konularında bilinçlendirilmesi, doktorlarımız başta olmak üzere sağlık personelimizin özverili çalışmalarını kolaylaştıracak ve sağlık hizmetlerinin evrensel ölçülerde sunulabilmesine önemli katkı sağlayacaktır.
Bugün, ülkemiz insanına sunulan sağlık hizmeti kalitesi öncesiyle mukayese edilemeyecek düzeyde artmıştır. Bu olumlu gelişmede insan sağlığının korunması ve hastaların sağlığına kavuşması için gecesini gündüzüne katarak mesai sarf eden sağlık çalışanlarının gösterdikleri gayretin önemi büyüktür.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık sektörüne verdiği önemle Türkiye sağlık alanında muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmıştır.
“Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözüyle Mustafa Kemal Atatürk’ün güven ve takdirini kazanmış değerli hekimlerimiz ve her düzeydeki sağlık çalışanlarımızın, en temel insan hakkı olan yaşama hakkının korunmasında ve bu hakkı kullanmamızda gösterdikleri titiz ve insanüstü gayretleri her türlü övgünün üzerindedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına hizmet veren değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutluyor, tüm vatandaşlarımıza da, fedakârca çalışan sağlık çalışanlarına destek verip sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. milli sağlık panoraması 14 Mart 2019 Perşembe 16:22:23

    Ağır yoksulluk ve yoksunluk kıskacı içinde kıvranan milletimiz sağlıklı yaşam bakımından çağdaş uygarlık ülkelerini ıskalayıp ve fakat kendi seviyelerinde muasır medeniyetleri olan üçüncü dünya ülkeleri sağlık hizmetleri düzeyinin üzerinde bir seviyeye yükselmiştir ülkemiz rantiye hastanelerinin ancak zenginlere verdiği sağlık hizmetleri yönünden. Yap işlet devret hastaneleri "müşteri" olsun olmasın devletten aldığı deve kervanı yükü paralar ile açık vermez rantiyeler iken milletin hastaneleri pansuman bezi getirenlerin yarası sarılabilen ve dövülen sövülen garib doktorun ancak plesibo ilaçlar reçete edebildiği düzeylere indirgenmiştir.