Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi projelerini hayata geçiriyor

Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi 1 Ekim itibariyle Bulgaristan ile AB ortak Turizm projesinin startını verdi. Dernek, Gençlik Spor Bakanlığına 300.000 TL’lik bir projenin de başvurusunu gerçekleştirdi, olumlu cevabı bekliyor…

Ercan Dinkler Başkanlığındaki Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanlığı, pandemiye rağmen projelerini bir bir hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Dinkler yaptığı açıklamada 1 Ekim itibariyle Bulgaristan ile AB ortak Turizm projesinin startının verildiğini, ayrıca Gençlik Spor Bakanlığına 300.000 TL’lik bir projenin de başvurusunu yaptıklarını, olumlu cevabı beklediklerini ifade etti.

Dinkler yaptığı açıklamada şunları belirtti;
Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi ve Bulgaristan Haskova Engelliler Derneği, Haskova Bölge Kütüphanesi 3 ortaklı (IPA AB sınır ötesi işbirliği projesi) 2014-2020 çağrı kapsamında 2018 yılında hazırlandı ve yedekten geçti. Nisan ayında başlamamız gereken projeye pandemi nedeniyle ancak 1 Ekim 2020 tarihi itibariyle başlamış bulunmaktayız. Projemiz Kasım 2021 tarihinde sone erecek. Bu proje kapsamında TSD Kırklareli şubesine gerekli birtakım malzemelerin alımı yapılacak.
33 bin Euro bütçeli projede erişebilir turizm için sınır ötesi işbirliği girişimleriyle sürdürülebilir turizm ağının arttırılması hedefleniyor. Projenin genel hedefi; Engelli kişilerin ihtiyaçlarını daha iyi planlamak ve ihtiyaçlarını karşılamak için, aynı zamanda bariyerleri azaltmak ve belirli erişime sahip kişilerin cazip varış noktalarına katılmalarına olanak vermek için tutarlı bir dizi müdahalede bulunmak olarak tanımlanıyor.
Projenin özel hedefi ise; “Erişilebilir Turizmde CB işbirliği için yerel ve bölgesel paydaşların oluşturduğu bir ağın oluşturulması ve bir turizm hizmeti sağlayıcılarının özel ihtiyaçları olan kişilere doğru bir şekilde katılmalarına olanak sağlamak için beceri ve bilgi geliştirmek; Yeni turizm hizmetlerini ve ürünlerini kolay erişilebilir kanallar aracılığıyla ve esnek, uyarlanabilir ve dolayısıyla daha cazip bir yolla teşvik etmek” şeklinde belirtiliyor.
Proje Etkinlikleri
Projede yapılacak etkinlikler şu şekilde sıralanıyor;
Projenin düzgün yönetimi, koordinasyonu ve raporlanması. Üretken projede "tüm engelli insanlar için erişilebilir turizm ile ilgili önemli konuların tartışılması için bir sahne sağlamak. Haskovo ve Kırklareli bölgesinde erişilebilir turizmin araştırılması ve "belgelendirilmesi'' için araçların tanıtılması ve erişilebilir yerler elde edilmesi.
Proje Sonuçları
Bölgeselde kurulan erişilebilir turizmde bir işbirliği ağı; Özel erişim ihtiyaçları olan her türlü kişiye çok yönlü, yüksek kaliteli ve tamamen erişilebilir turistik ürünler; erişilebilir en iyi uygulamalar ve erişilebilir bilgi birikimi.
Hedef guruplar
Özel ihtiyaçları olan potansiyel turistler, yerel, bölgesel ve ulusal makamlar; Turist merkezleri; Ulusal ve toplumsal araştırma kurumları; Turist ve kültür sektörü operatörleri ve girişimcileri;
Eğitim programları
Temel yetkinlik "Sosyal ve Sivil yeterlilik altında" Erişebilir turizm başlıklı eğitim programları. Turizm temelli bilgilerin içeren kursiyerlere engellilerin özel ihtiyaçlarını karşılayacak beceriler kazandırmak. Eğitime10 katılımcı ile iki grup halinde, 5 gün 6 saat teorik ve uygulamalı etkinliklikler ile gerçekleştirilecek. Bulgaristan – Haskova’da ise iki sefer 18 kişilik grup yöresel folklor ve 3 perde halinde müzikli gösteri düzenlenecek.
Diğer proje onay bekliyor
Dinkler ayrıca Gençlik Spor Bakanlığına 300.000 TL’lik bir projenin de başvurusunu yaptıklarını, olumlu cevabı beklediklerini belirtti. Ercan Dinkler; “2. Olarak Derneğimiz TSD Kırklareli Şubesi olarak 30 Ağustos 2020 Tarihinde Gençlik Spor Bakanlığına içinde 3 adet kurs bulunan biri spor ile ilgili olmak üzere ve yaklaşık 300,000 TL’lik engelli ve gençlere yönelik Kitap Cafe için bir proje sunduk. Bakanlıktan cevap bekliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol