“Türkiye Sağlık konusunda çığır açtı”

Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevlerini yürütmüş, aynı zamanda hekim olan Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Kırklareli Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Ziyaretinde hastanede incelemelerde bulunan ve hastaları ziyaret eden Müezzinoğlu’na hastalar ve hasta yakınları büyük ilgi gösterdi. AK Parti Gençlik Kongresi’nin ardından hastaneyi ziyaret eden Müezzinoğlu’na AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da eşlik etti. 

11 Şubat Pazar günü gerçekleşen Gençlik Kolları 5.Olağan Kongresi’ne katılan ardından da Kırklareli Devlet Hastanesi’ne ziyarette bulunan Müezzinoğlu, hastalar ile sohbet etti. Sağlık hizmetleri hakkında bilgi aldı. Bakanlığı döneminde açılışına geldiği hastaneyi gezme fırsatı bulan Müezzinoğlu, Kırklareli Devlet Hastanesi’nin çok gelişmiş ve güzel olduğunu belirtti. 

AK Parti döneminde sağlık konusunda büyük atılımlar yapılarak, sağlık sisteminde çığır açıldığını ifade etti.
Hastalara acil şifalar diledi
Hastane personeliyle de sohbet eden ve iyi çalışmalar dileyen Mehmet Müezzinoğlu, personele görevlerinin çok kutsal olduğunu ve bu mesleğin her kula nasip olmayacağını söyledi. Acilde ki hastaları da ziyaret eden Müezzinoğlu, bütün hastalara acil şifalar diledi ve bir istekleri olup olmadığını sordu.
80’li yıllarda böyle değildi
Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun ziyaretinden oldukça memnun olan vatandaşlar, ziyaretten dolayı Müezzinoğlu’na teşekkür ettiler. Sağlık hakkında gelişmeler hakkında konuşan vatandaşlar; “80'li 90’lı yıllarda sağlıkta yaşanan çileleri, dertleri şimdiki nesiller yaşamadılar. Biz yaşadık. Ben sabah 4'te babaannemi doktora götürebilmek için, hastaneden fiş almak için kuyrukta beklediğimi orada uyuduğumu biliyorum İçeri giriyorsunuz, girer girmez doktor sanki bilerek hasta olmuşuz gibi, niye hasta oldun der gibi konuşuyor. Aç ağzını yum gözünü haydi dışarı. Ne o, muayene olduk. Reçete yazılıyor, bodrum katlarda karanlık bir oda var, ilaçlardan 1 tanesi var 3 tanesi yok. Doktor muayene etse, ilaç alamadığımız için tedavi olamıyorduk” dediler.
Şimdi her şey farklı
Vatandaşlar, “Bakanımızın da aralarında olduğu kişilerin yaptığı atılımlarla ülkemizde artık gerçekten iyi şartlar altında tedavi olabiliyoruz. Bunun için emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Şimdi internetten kaydımızı yapıyoruz. Randevu saatimiz belli o saatte geliyoruz, muayenemizi oluyoruz sonra da eczanemize gidip hangi ilaç yazılmışsa alıyoruz” diye konuştular.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol