Türkiye Oryantiring Şampiyonası, Kırklareli’de gerçekleşti

Oryantiring Türkiye Şampiyonası 2. Kademe Şehit Dilay ve Cem Kerman” adlı yarışma 18-19 Kasım tarihlerinde Kırklareli Üsküp Belediyesine bağlı Çukurpınar köyünde gerçekleşti. Gerçekleşen organizasyona Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi katılım gösterdi. Çiftçi organizasyonda Kırklareli halkını spora davet etti.

18-19 Kasım tarihlerinde Kırklareli Üsküp Belediyesine bağlı Çukurpınar köyünde “Şehit Dilay ve Cem Kerman” Türkiye Oryantiring Şampiyonası 2. Kademe Yarışları organizasyonu gerçekleşti. Gerçekleşen organizasyona yurt içi ve yurt dışı toplam bin 154 sporcu katıldı. Sporcuların yanı sıra Organizasyona Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Eşi Ayşe Çiftçi Hanımefendi, Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, Türkiye Oryantring Federasyonu As Başkanı Ayhan Çiftçi, şehit Cem Kerman ve eşi Dilay Kerman'ın aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 18 Kasım 2017 Cumartesi günü, Üsküp Belediyesine bağlı Çukurpınar Köyünde gerçekleşen “Şehit Dilay ve Cem Kerman” Türkiye Oryantiring Şampiyonası 2. Kademe Yarışları organizasyonuna katıldı. Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi yaptığı konuşmada, 2011 yılında Tunceli'de şehit düşen komiser Cem ve eşi Dilay Kerman'ın isminin verildiği yarışlara katılan tüm sporculara başarılar temenni etti.
Yarışların Kırklareli'nde düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Çiftçi, oryantiring sporunun gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını aktardı.
Yarışmaya Bulgaristan'dan da 100 sporcunun katıldığını anımsatan Vali Çiftçi, "Sporcularımızı bölgemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum”
“Tüm halkımızı spora davet ediyorum”
“Tüm halkımızı da buradan spor yapmaya davet ediyorum. Spor her yaşta yapılır. Ülkemizin 2023 hedefleri var. Bu hedefler doğrultusunda biz de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Trakya'yı oryantiring sporunun merkezi yapmak istiyoruz. Şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.
Yurt içi ve yurt dışından bin 154 sporcu mücadele etti
“Şehit Dilay ve Cem Kerman” adı altında düzenlenen şampiyonanın 2. kademe yarışları Kırklareli'nde gerçekleşti. Çukurpınar köyünde, ormanlık alanda oluşturulan pistte iki gün süren etkinlikte yurt içi ve yurt dışından bin 154 sporcu mücadele etti.
Spor İl Müdür Vekili Mete “Çok mutluyuz”
Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Kenan Mete mutlu olduğunu belirterek Mete “18-19 Kasım tarihleri arasında düzenlediğimiz Oryantring müsabakalarına katılım oldukça iyi oldu. Düzenlediğimiz organizasyona Bulgaristan ve Türkiye’den bin 154 sporcu katılım gösterdi. Organizasyonumuz oldukça hem şehrimiz adına hem de ülkemiz adına ses getiren bir organizasyondu. Bizde düzenlediğimiz Oryantiring müsabakalarının mutluluğunu yaşıyoruz”
“Organizasyonumuza katılan herkese teşekkür ediyorum”
“Başta sayın Kırklareli Valimiz Orhan Çiftçi olmak üzere Eşi Ayşe Çiftçi Hanımefendi, Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, Türkiye Oryantring Federasyonu As Başkanı Ayhan Çiftçi, şehit Cem Kerman ve eşi Dilay Kerman'ın aileleri ve katılan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ödüller sahibine ulaştı
2011 yılında Tunceli'de şehit düşen komiser Cem Kerman ve eşi Dilay Kerman'ın isminin verildiği organizasyonda ilk günkü müsabakalarda tüm sporcular uzun mesafede koşular gerçekleştiriyor.
Yapılan konuşmaların ardından Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi ve beraberindeki protokol üyeleri yarışların sonunda dereceye giren sporculara ödüllerini taktim ettiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol