Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi, 2019 yılı mezunlarını uğurladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi’nde salı günü mezuniyet coşkusu yaşandı. 12. sınıf öğrencileri okul bahçesinde düzenlenen törenle birlikte liseyi bitirerek diplomalarına kavuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi Mezuniyet Töreni saat 17:00’de Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Okul Müdürü Zekeriya Şimşek bir konuşma gerçekleştirdi. Zekeriya Şimşek konuşmasında “Değerli misafirlerimiz, sayın veliler, öğretmen arkadaşlarım, milletimizin gururu geleceğimizin teminatı sevgili gençler. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi’nin 2019 Yılı Mezunlarını Uğurlama Töreni’ne hoş geldiniz. Sayın veliler bugün hayatınızın en mutlu ve gururlu gününü yaşıyorsunuz. Haklısınız, hakkınız ödenmez. Yetiştirip Türk Milletinin hizmetine sunduğunuz nesil, gelecekte sizlere ve bizlere daha çok iftihar tabloları sunacaklardır.
“Gençliğimiz, güçlü
geleceğimizi kuracaktır”
Bu gençler ile topluma büyük değerler kattınız minnettarız. Öğrencilerimizin yetişmesinde bilgi ve emekleriyle değerli katkıları olan öğretmen arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunarım. Büyük bir sabır ve özveriyle verdiğiniz hizmetler ziyan olmayacak. Gençliğimiz, güçlü geleceğimizi kuracaktır. Sevgili gençler şu an karşımda ailenizin gururu, millet olarak yakın geleceğimizin teminatı, sağlıklı, dinamik ve zeki bir kitle görüyorum. Fakat hayatta başarı için bunlar yeterli değil.
“Bilimle, sporla ve sanatla
uğraşın, üretken olun”
Disiplin, plan ve azim de şart. Herkesin hedefi olmalı. Hayatınızın ileriki yıllarında nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Hedefe ulaşmanızda sizlere aldığınız eğitim ve kararlılığınız yol gösterecektir. Bilimle, sporla ve sanatla uğraşın, üretken olun. Kötü alışkanlıklardan uzak durun. Çıkar grupları ve terör örgütlerinin tuzaklarına düşmeyin. Her zaman ve her şartta haktan yana ve haklının yanında olun. Geleceğimiz, umudumuz sizlersiniz. Bu sebeple Büyük Öderimiz Atatürk ve arkadaşları bin bir fedakarlık ve emekle kurdukları cumhuriyetimizi gençliğe emanet etmiştir. Büyük Önderimiz vatanı kurtarmak için yola çıktığı 19 Mayıs’ı Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan etmiştir. Gençlerimizin sağlıklı ve bilinçli olmalarını istemiştir. Gençler hayat sizin hayatınız olduğuna göre geleceğinizi düşünmek, gerekli tedbirleri almak, sorunlarınıza çözüm aramakta size düşüyor. Ben sizlere hayatınızın devamında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Sınıf öğretmenleri konuşmanın ardından öğrencileri tek tek çağırarak kendilerine diplomalarını takdim etti. Ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu. Devamında mezuniyet yaş kütüğüne isim çakıldı. Devamında ise öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadılar.
Sonrasında aileler ve öğrenciler bu mutlu anlarını fotoğraf çekilerek ölümsüzleştirdiler ve tören sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol