Türkiye Geçilmez

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri ilimizde yarın gerçekleştirilecek. Kırklareli Valiliği’nce organize edilen etkinlikler saat 10.00’da Kırklareli Şehitlik Ziyareti ve Kur'an-ı KerimTilaveti ile başlayacak. Ardından saat 11.00’de 15 Temmuz Şehitlerimiz AnısınaÇınar Ağacı Dikimi yapılacak. Dikim Dereköy Yolu Üzeri, Kuzulu Köyü Yol Ayrımı’nda gerçekleştirilecek. Saat 11.30 da ise İstasyon Caddesi Atatürk Stadyumu Önünde Fotoğraf Sergisi açılışı yapılacak. Saat 12.00 da Şehit Ailesi Ziyareti, 12.45’te Hızırbey Camiinde 15 Temmuz Şehitlerimizin Ruhuna Mevlid-i Şerif ve Duaların Okunması ile etkinlikler sürecek. 14.30’da 15 Temmuz Konulu Konferans Rektörlük Kültür Merkezi’nde verilecek. Akşam saat 20.00 Anma Programı Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda başlarken 20.15 Demokrasi ve Mili Birlik Konvoyu düzenlenecek. CumhurbaşkanıRecep TayyipErdoğan'ın konuşmaları canlı yayınla Özgürlük ve Demokrasi Meydanına kurulan platformdan aktarılacak. Program daha sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim Tilaveti, Vali Osman Bilgin'in konuşmaları ile devam edecek. Sancak Koşusu Ödül Töreni, Hızırbey Camii Müezzin KayyımıNecmettin Ötün ve ekibi tarafından Şehitler Kasidesi, İl Müftüsü tarafından dua yapılması, tüm camiilerdensela okunması ve Demokrasi Nöbeti ile etkinlik son bulacak.
15 Temmuz’da ne oldu?
Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde ordu içerisinde ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fetullah Gülen’in liderliğini yaptığı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ye bağlı bir grup tarafından, TSK içindeki mensupları öncülüğünde askeri darbe girişiminde bulunuldu. 240 kişinin hayatını kaybettiği belirlenen darbe girişimi milletimizin insanlığa örnek direnişi ve devletin diğer unsurlarının karşı koymasıyla başarısızlığa uğratıldı.
15 Temmuz 2016 tarihinde ordu içerisinde örgütlenmiş olan FETÖ, savaş uçakları, helikopter ve tanklarla kanlı ve çılgın yeni bir darbe girişiminde bulundu. Sokakta darbeye karşı çıkan vatandaşların üzerine tanklar sürüldü. Ankara ve İstanbul’da, Cumhurbaşkanlığı, parlamento, emniyet ve kamu binaları ile darbeye karşı çıkan insanları savaş uçaklarıyla bombalayan FETÖ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da suikast girişiminde bulundu. Darbe girişimi halkın ve devletin diğer unsurlarının karşı koymasıyla başarısız oldu. Darbe girişimi sırasında 173 sivil, 62 polis ve 5 asker hayatını kaybetti. Darbecilerin saldırısında ayrıca 1491 kişi de yaralandı. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol