Türkiye Erdoğan’la 5 Yıl Daha Yola Devam Dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu Seçimin Kaybedeni Yoktur!”

2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Halk oylaması ile 3. defa Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan görevinde 1 yıl daha geçirmesi halinde Celal Bayar’ı, 3 yıl geçirmesi halinde ise İsmet İnönü’yü geride bırakarak Mustafa Kemal Atatürk’ün ardından en fazla süreyle görev yapan Cumhurbaşkanı unvanını elde edecek. Geçekleşen seçimlerde katlım oranı yüzde 84,59 oldu. Oyların sayılmaya başlanması ile birlikte ise iki aday arasındaki durumda netleşmeye başladı. Kesin olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,08, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,92 oy aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlere yönelik ilk değerlendirmesini Kısıklı’daki konutunun önünde toplanan kalabalığa gerçekleştirdiği konuşmada yaptı. ‘Bu seçimin kaybedeni yoktur’ diyen Erdoğan, “Bugün Tüm Türkiye kazanmıştır. Şimdi Türkiye Yüzyılına hep beraber yürüyeceğiz” dedi.

4 Mayıs seçimlerinin ardından 2. tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri dün gerçekleştirildi. Ülke genelinde kurulan 197 bin 874 sandıkta vatandaşlar oylarını kullandı. Saat 08.00’da başlayan oy verme işlemi saat 17.00’da sona erdi. Seçime katılım yüzde 84,59 olarak kaydedildi. Oy verme işleminin ardından sandıklar açılarak sayım işlemine geçildi. Saat 18.15 itibariye YSK’nın yayın yasağını kaldırmasıyla ilk veriler de gelmeye başladı. 3 saatten az bir sürede ise tablo netleşti. 28 Mayıs seçimlerinin galibi Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,08 oy oranına ulaşırken Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,92’de kaldı. Sandıklardan ilk verilerin gelmeye başlamasıyla birlikte Recep Tayyip Erdoğan destekçileri kentlerdeki meydanlara akın etti. İlçemizde de AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanlığı önünde çok sayıda vatandaş zafer kutlaması gerçekleştirdi.

“14 MAYIS SEÇİMİNİN DE 28 MAYISSEÇİMİNİN DE GALİBİ 85 MİLYON VATANDAŞIMIZDIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2. tur seçimlerinin ardından ilk olarak Kısıklı’da vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “14 Mayıs seçiminin de 28 Mayıs seçiminin de galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Biz ‘öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek’ demiştik. Öyleyse bugün kazanan sadece Türkiye’dir” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu milletimizin teveccühüyle tamamlamış bulunuyoruz. 2 bayram arasında bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum. Sandık başına giderek kendisi ve evlatlarının geleceği için iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Teşkilatımızın tüm mensuplarını, kadın ve gençlik kollarımızı, gönüllü olarak seçimin sağlıklı şekilde yürümesine katkıda bulunan herkesi, kampanya ekibimizi tebrik ediyorum. Kadınlarımızı tebrik ediyorum. Gençlerimizi tebrik ediyorum ve AK Parti davasına gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum" dedi. Diyoruz ki 14 Mayıs seçiminin de 28 Mayıs seçiminin de galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Ben bir şey daha söylemiştim, hatırlayın. Biz, öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek demiştik. Öyleyse, bugün kazanan sadece Türkiye'dir. Demokrasimizden, kalkınmamızdan, hedeflerimizden taviz vermeden şimdi Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açtık. Ama beraberce açtık. Erkeğinden kadınına, gencinden yaşlısına, çalışanından emeklisine kadar milletimizin tüm kesimlerinin hayallerini, heyecanlarını beraberce hayata geçirdik. Kalbi ve gözü bize dönük dostlarımızın umutlarını beraberce yükselttik. İnşallah bundan sonra da her mücadelemizi yine şu gördüğünüz alana bak, muhteşem. Şimdi, Kısıklı Meydanı tarih yazdı, tarih" diye konuştu. Erdoğan konuşmasının devamında, “Sel gider, kum kalır. Asıl olan ülkemizin hedeflerinden sapmaması. Milletimizin birliğine, beraberliğine sahip çıkmasıdır. Bugünkü seçimlerin en büyük mesajı işte budur. Seçim sonuçları bir kez daha gösterdi ki hiç kimse bu ülkenin kazanımlarına göz dikemez" dedi. Erdoğan son olarak ise Haykıralım, tüm Türkiye duysun. İktidar bunu yapar. Depremzede kardeşlerime, 11 vilayet, hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Onlar konteynerlerde, çadır kentlerde oylarını gittiler, büyük bir vakurla kullandılar. Allah onlardan razı olsun, Rabbim beterinden korusun. İnşallah 1 yıl içinde kalıcı konutları hallediyoruz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız. Diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol