Türkiye EVET, Kırklareli HAYIR dedi

Türkiye geleceğini belirledi. Halk oylamasında oyların sayımına geçilmesinin ardından yurt içinde sandıkların yüzde 99,97'si açıldı. Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında dün akşam saat 23.00 itibarıyla Türkiye genelinde sandıklardan yüzde 51,36 "evet", yüzde 48,64 "hayır" oyu çıktı. Kırklareli ise “Hayır” diyerek yüzde 71.33 ile en yüksek “Hayır” oyu veren üçüncü il oldu.

Türkiye dün gerçekleşen anayasa değişikliği paketi ile bir anlamda geleceğini belirledi ve “EVET” dedi. Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında dün akşam saat 23.00 itibarıyla Türkiye genelinde sandıklardan yüzde 51,36 "evet", yüzde 48,64 "hayır" oyu çıktı. Kırklareli ise “Hayır” diyerek yüzde 71.33 ile en yüksek “Hayır” oyu veren üçüncü il oldu.
Buna göre 24 milyon 326 bin 251 oy "evet" için kullanılırken 23 milyon 173 bin 124 kişi "hayır" oyu tercihinde bulundu. Kullanılan oyların 849 bin 447'si ise geçersiz oldu.
Yurt dışı sonuçlarında ise açılan sandık yüzde 64,36 oldu. Buna göre 376 bin 493 oy ile yüzde 59,02 "evet", 261 bin 432 oy ile yüzde 40,98 "hayır" çıktı.
Cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik halk oylamasında, saat 20.50 itibarıyla en çok "evet" oyu Bayburt'tan, en fazla "hayır" oyu ise Tunceli'den çıktı. Oy dağılımına göre, "evet" oylarının en yüksek çıktığı il yüzde 81,67 ile Bayburt olurken, en yüksek "hayır" oyu ise yüzde 80,35 ile Tunceli oldu.
Seçmenler, Türkiye genelinde kurulan 167 bin 140 sandıkta oylarını kullandı. Türkiye “Evet” derken, Kırklareli yine “Hayır” dedi ve ilimiz en yüksek “Hayır” oyunu veren üçüncü il oldu. Kırklareli yüzde 71.33 “Hayır” oyu verirken, “Evet” oyları yüzde 28.67’de kaldı.
İşte Kırklareli’nin ilçe ilçe sonuçları;
Babaeski %22.67 “Evet” %77.33 “Hayır”
Demirköy %44.63 “Evet” %55.37 “Hayır”
Kofçaz %35.98 “Evet” %64.02 “Hayır”
Lüleburgaz %27.11 “Evet” %72.89 “Hayır”
Merkez %33.05 “Evet” %66.95 “Hayır”
Pehlivanköy %28.54 “Evet” %71.46 “Hayır”
Pınarhisar %30.39 “Evet” %69.61 “Hayır”
Vize %27.11 “Hayır” %72.89 “Hayır”
Bu sonuçların ardından AK Parti İl teşkilatı Vilayet Meydanına inerek, zaferlerini kutladı. Kutlamalar sırasında basın mensuplarına açıklama yapan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, "Halk oylamasının sonuçları hemen hemen artık kesinleşti. Ülkemiz açısından hayırlı olmasını diliyoruz. Aziz milletimiz 18 maddelik anayasa değişiklik paketini onayladı. Bu halk oylaması ile tescil edilmiş oldu. Ülkemiz için yarından itibaren yeni bir süreç başlayacak. Bu konuda partimizin genel başkanı başbakanımız genel başkanımız açıklamalarını yapacaklardır. Bizlerde Kırklareli teşkilatı olarak yoğun bir çalışma süreci geçirdik. Ülkemizde ve ilimizde kimsenin burnu bile kanamadan güzel bir halk oylaması süreci oldu. Burada evet oyu veren insanımızda hayır veren insanımızda ülkemizin insanıdır. Bundan sonraki süreç içerisinde 2019 yılında 3 Kasım da yapılacak olan seçimlerde artık milletimizin önüne hem Cumhurbaşkanlığı hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi sandığı gelecektir. 18 maddenin içeriğini milletimize anlattığımızı düşünüyoruz. Ülkemizin genelinde elde edilen sonuç önemlidir.
Aziz milletimizin bu konudaki takdirlerini tercihlerini sonuna kadar saygıyla karşıladığımızı ve sonuçlar itibariyle de ülkemiz açısından güçlü bir Türkiye için istikrarlı Türkiye için kararlı Türkiye için yeni bir dönemin başlayacağı konusunda çok mutluyuz. Burada elde edilen sonuç ülkemiz açısından yeni dönemde koalisyondan uzak, darbelerden uzak istikrarlı ve kararlı bir dönem olacaktır" dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. İşte şimdi HAYIRlısı olsun Kırklarelili kardeşlerim. Oylarımızı kullandık mı ? Sandık cevabını verdi mi ? İşte şimdi HAYIRlısı tecelli etti. Çünkü madem ki demokrat olduğumuzu söylüyoruz o zaman sandıkta tecelli edene saygılı olup bunu göstermek lazım. Değil mi ? Düne kadar sosyal medyada birbirinizi yediğiniz / yediğimiz konu komşunuzdan eş dostunuzdan akrabalarınızdan bir seçim uğruna yaptığınız / yaptığımız kabalıklar aşağılamalar ötekileştirmeler için özür dileme ve kucaklaşma zamanı. Bir seçim daha geçti ama bizler hala konu komşu eş dost akraba hala hemşehriyiz.

  2. Trakya'da "Hayır"cılar kazandı ama kutlamayı "Evet"çiler yaptı. Tablo bu kadar basit.

  3. Evetin nasıl kazandığı ortada: hile hurda kanunsuzluk baskı şiddet...Kırklareli ve Trakya yine demokrasiden yana tavrını koymuştur. Demirköy'de ise evet verenler ısrarla gündeme getirilen nükleer santral coşkusunu yaşamak için evet demiş herhalde şaşkınlık!!!

  4. Olmayınca sürekli bahane bulmaktan yılmadınız be muteber aga. Bir de evet veren yerlerin hayır veren yerlerin muhasebesini yapmak ona göre milleti iyi-kötü ilan etmek zaafınız var. Demirköylü öyle demiş de falanca böyle demiş. Yeni anayasayı Evet-Hayır mı oyladı Demirköylü hükümetin nükleer planını mı oyladı? Sen evela onun ayırdında değilsin. İş öyle olsaydı Kırklarelili sizden yerel yöneticilerin on yıllardır süren kötü belediyecilikleri için binlerce kez sizlerin onların koltuğunu sorgulamanız gerekirdi. Ama iş o tarafa gelince herşey "inadına". Musluğundan çamur akmış en basit hizmetleri bile düzgün alamıyorsun Kırklareli senelerdir kasaba havasında senin umurunda değil. Bunu "muteber" görüyorsan kendine zaten tartışmaya bile gerek yok. Hayırlısı olsun hemşerim...

  5. Demokrasiden çok anlayan bir hemşehrimiz yorumuma yorum yapmış sağolsun. Ama kendi meşrebine göre tabi.. Demirköy oylarının yarı yarıya olmasını kendince açıklamış saygı duyarız hür irade. Ama nedense seçimdeki hilelerden hukuksuzluktan tek kelime bahsetmemiş. Yoksa bunlar olmamış mı? Olmuşsa da önemli değil mi? Akape ağzıyla bir cevap verirse sevinirim.

  6. "bana ne bana ne" diyerek omuz silkip mızmızlanan çocuklar gibi şımarıklık yaparak olmaz bu işler. olur da evet çıkarsa ne yaparız diye planları geçtim(!) planı bile olmayan tipler tabii ki yaygara koparacak. bir büyük "siz hiç meyve tezgahtarı gibi bağıra çağıra satış yapan sarraf gördünüz mü?" der. kendi zaviyemden üzerinde bulunduğunuz işin keyfiyeti münasebetiyle söylüyorum bunu. yani kusura bakmayın ama yine aynı büyüğün dediği gibi en adi içi en boş devirde yaşıyoruz.