Türkçe tabela kullanan esnafa karanfil ve Teşekkür Belgesi verildi

25 Aralık Pazartesi günü, saat 13:00’te Kırklareli İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 2017 Türk Dili Yılı etkinlikleri kapsamında Kırklareli’nde Türkçe tabela kullanan esnafa teşekkür belgesi ve karanfil verdi.

Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2017 Türk Dili Yılı’na dikkat çekmek için örnek bir etkinlikte bulundu. Okulun öğretmen ve öğrencilerinden oluşan bir heyet tarafından Kırklareli Esnaflarında Türkçe tabela tercih edenler saptandı. Türkçe tabelalı esnaflara teşekkür edilerek karanfil verildi.
Okulun öğrencileri, Cumhuriyet Caddesiyle başladıkları turlarını civar esnafı gezerek sonlandırdı. Teşekkür karşısında memnun olan esnaf, diğer esnafların da Türkçemizin kullanımına karşı duyarlı olması gerektiğini ifade ettiler. Yapılan etkinlikte öğrenciler, yaklaşık 20 kadar esnafa teşekkür belgesi ve karanfil verdi.
Yapılan bu anlamlı etkinlikte; Kırklareli İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi Coğrafya Öğretmeni Gülçin Sağlamcı ile Tarih Öğretmeni Muazzez Albayrak önderliğinde okulun öğrencileri Yasin Paşalıoğlu, Rümeysa Genel, Hatice Nur Boytürk, Ceren Uçan esnafı beraber gezdiler. Konu ile ilgili öğrenciler
tarafından yapılan açıklamada; ‘’Dilimiz kimliğimizdir, alt başlığı ile 2017 yılı Türk Dili yılı ilan edilmiştir. Sene içerisinde ülkemizde bu konu ile ilgili birçok etkinlik yapılmıştır. Bizde Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak yılın son haftasında bu konuya dikkat çekmek bir medeniyet dili olan güzel dilimiz Türkçenin doğru kullanılmasının önemini belirtmek istedik. İş yeri tabelasında Türkçe isim kullanan iş yerlerine teşekkür belgesi ve karanfil veriyoruz’’ denildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Harika bir etkinlik olmuş. Katkısı olan herkese tebrikler ve kendi adıma teşekkürler...

  2. Ne kadar anlamlı bir etkinlik olmuş. Türkçe tabela kullananları da buna kıymet verip farkındalık yaratan ilgilileri de yürekten kutluyorum.