Türk ve Bulgar heyetler yeni sınır kapısı için bir araya geldi

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Demirköy’e bağlı Beğendik Köyü ile Bulgaristan arasında bir sınır kapısı açılması için Bulgar mevkidaşı Milko Berner ile Kırklareli’nde buluşarak görüş alışverişinde bulundu. 

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce Bulgaristan’dan gelen heyetle yeni sınır kapısı konusunda bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla Kırklareli’ne geldi. İlk olarak Kırklareli Valiliğini ziyaret eden Bakan Yardımcısı İnce, burada Valilik Anı Defterini imzaladı. Ardından Vali Osman Bilgin’in makamına geçen İnce Kırklareli’ndeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sırbistan ziyaretinin ardından Kırklareli’ne geldiğini belirten Bakan Yardımcısı İnce, Beğendik köyü ile Bulgaristan arasında bir sınır kapısı ve bununla ilgili düzenlemelerin yapılması için bir değerlendirme toplantısı yapacaklarını belirtti.
İnce, “Bulgaristan İçişleri Bakan Yardımcısı ile heyeti burada olacak, toplantılar gerçekleştireceğiz. Bulgaristan malumunuz olduğu üzere bizim komşu ülkemiz. Son dönemde özellikle çok güzel ilişkilerimiz var. Stratejik ortağımız, dostane ilişkilerimiz var. İçişleri Bakanlıkları arasında bakanlarımız düzeyinde de çok güzel gelişmeler ve ilişkilerimiz var. Hem Türkiye'deki vatandaşlarımızın hem Bulgaristan'daki vatandaşların daha rahat, daha huzurlu olmaları için gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz." Kırklareli Valiliği’nde gerçekleşen ziyaretin ardından Bakan Yardımcısı İnce, Vali Bilgin ve beraberindekiler heyetle buluşmak üzere hazırlanan My Garden Restoran’a geçti. Burada Bulgaristan İçişleri Bakan Yardımcısı MilkoBerner ile buluşan heyetin görüşmeleri basına kapalı gerçekleşti. Toplantıda sınır kapısının açılması ve buna bağlı düzenlemelerin yapılabilmesi için bilgi alış verişinde bulunulduğu belirtildi...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol