Türk Polis Teşkilatı’nın 177’nci Kuruluş Yıldönümünde şehitlerimiz anıldı

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı’nın 177’nci Kuruluş Yıldönümü kapsamında Kırklareli Şehitliği’nde tören düzenledi. Törende şehitler için dualar okundu. Tören çelengini anıta 1981 yılında İstanbul'da teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit olan Polis Memuru Hasan İbrik'in 92 yaşındaki babası Şükrü İbrik koydu. Baba İbrik şehit oğlunun mezarına karanfil bıraktı.  

Türk Polis Teşkilatı’nın 177’nci Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Kırklareli’nde de tören düzenlendi. Kırklareli Şehitliği’nde gerçekleştirilen törene Kırklareli İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, Emniyet Müdür Yardımcıları, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı birimlerin Şube Müdürleri, Gazi ve Şehit Aileleri ile İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli personel katıldı.
Buradaki tören 1981 yılında İstanbul'da teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit olan polis memuru Hasan İbrik'in 92 yaşındaki babası Şükrü İbrik'in Şehitlik Anıtına çelenk sunması ile başladı. Saygı Duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Devamında Kırklareli Müftülüğünce şehitler için Kuran’ı Kerim okunarak dualar edildi. Tören şehit mezarlarına törene katılanlar tarafından karanfil konulması ve mezarlarında Fatiha okunması ile sona erdi.
Vali Bilgin’e ziyaret
Emniyet Teşkilatının 177. Kuruluş Yıldönümü ve Polis Haftası kapsamında İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu ve beraberindeki heyet Kırklareli Valisi Osman Bilgin’i de ziyaret etti.
Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Bilgin, İl Emniyet Müdürü Çengeloğlu’nun şahsında, büyük bir özveri ile çalışan polislerin Polis Haftasını ve Emniyet Teşkilatının 177. Kuruluş Yıldönümünü kutladı. “Vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol