Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nden basın açıklaması

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kırklareli İl Temsilciliği, kamu ve özel sektörde mesleki ve ekonomik sorunlarla karşılaştıkları sorunlar ile mühendis, mimar ve şehir planlayıcılarının taleplerini açıkladıkları bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

TMMOB İl ve İlçe Koordinasyon Kurulu adına konuşan Erdem Erdin, ekonomik sıkıntılardan en çok etkilenen meslek gruplarının başında mühendis, mimar ve şehir planlayıcıları, denetimciler gibi grupların geldiğini söyledi. Kamu ve özel sektörde mesleki ve ekonomik sorunlarla karşılaştıklarını dile getiren Erdin, “TMMOB, ülkemizde bulunan mühendis, mimar ve şehir plancılarının mesleki-demokratik örgütüdür. Meslektaşlarımızın ortak ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki etkinliklerini kolaylaştırmak ve mesleki çıkarlarımız, ülke çıkarları doğrultusunda koruyup geliştirmek örgütümüzün kuruluş amaçları arasında yer almaktadır. TMMOB örgütlülüğü olarak bizler, Anayasa'nın bizlere verdiği özel sorumluluk ve yetkilerin bilinciyle, kriz karşısında emeğimize, mesleğimize ve haklarımıza sahip çıkacağız. Meslektaşlarımızın ekonomik kriz altında ezilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
“Mesleğimize ve
örgütümüze sahip çıkacağımızı bir kez daha dile getiriyoruz”
TMMOB olarak isteklerini sıralayan Erdem Erdin şu ifadeleri kullandı; Bizler; Kamuda çalışan meslektaşlarımızın ücret, atama, özlük hakları ve düşük ek gösterge sorunlarının ortadan kaldırılarak insanca yaşanabilir bir ücret ve çalışma yaşamının sağlanmasını istiyoruz. Birliğimiz ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında 2012 yılında imzalanan ve SGK tarafından keyfi biçimde iptal edilen Asgari Ücret Protokolünün tekrar uygulamaya konularak, ücretli çalışan meslektaşlarımızın ücretlerinin yükseltilmesini ve sigorta primlerinin gerçek gelir üzerinden yatırılmasını istiyoruz. OHAL döneminde hukuksuz biçimde ihraç edilen meslektaşlarımızın bütün hakları ile birlikte işlerine iade edilmesini istiyoruz. TMMOB Örgütlülüğünü hedef alan baskıların ve yasal düzenleme girişimlerinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Teknik emeği değersizleştiren ve işsizliğe mahkum eden neoliberal politikalar karşısında mesleki haklarımızın ve emeğin çıkarlarının korunmasını istiyoruz. Bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, halkın hizmetine sunmak için çabalayan mühendis, mimar, şehir plancılarının örgütü TMMOB İl Koordinasyon Kurulu olarak kriz koşullarında haklarımıza, mesleğimize ve örgütümüze sahip çıkacağımızı bir kez daha dile getiriyoruz.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol