Türk Kızılay’ından, Önadım’a ziyaret

Türk Kızılay Afet Yönetimi Genel Müdürü İbrahim Özer ve Kırklareli Şube Başkanı Volkan Göç Önadım Gazetesini ziyaret ettiler. Kızılay’ın afet alanında yaptığı eğitim ve tatbikat çalışmaları hakkında bilgi veren Özer; “Afet yapılanmamızı daha da güçlendirdik. Kızılay’ın kendi içerisinde olası bir afette, çok hızlı müdahale edebilen özel ekipler kurduk. Afet Koordinasyon Timi adı altındaki 33 kişiden oluşan ekiplerimizden şu anda 10 tane var. Türkiye’nin farklı noktalarında bulunan bu timler olası afet anında talimatsız bir şekilde anında olay yerine hareket edebilme özelliğine sahipler” dedi. 

Türk Kızılay Afet Yönetimi Genel Müdürü İbrahim Özer ile Kırklareli Şube Başkanı Volkan Göç, 10 Ağustos Çarşamba günü gazetemize bir nezaket ziyareti gerçekleştirdiler. Türk Kızılayı’nın afetten, kan bağışına kadar uzanan ve çok geniş bir yelpazesi bulunan misyonları hakkında bilgi veren Başkan Göç, yerel basının sağladığı katkılardan ötürü de Gazetemize teşekkür ederek, Yazı İşleri Müdürümüz Ferdi Kurtbayram’a çam sakızı çoban armağanı bir hediye paketi sundu. 
Şube Başkanı Volkan Göç, Kızılay olarak İl Genelinde iki hastanede açtıkları butik mağazalarının hizmete girdiğini önemle hatırlatarak, hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini anlattı. 
Göç; “Çok geniş bir hizmet alanı var Kızılay’ın. Bunlardan en önemlisi ise afet ve beraberindeki hizmetler. Bunlar Kızılay’ın görünmeyen tarafı. Elbette gönül ister hiçbir zaman afetler yaşanmasın. Ancak afet meydana geldiği zaman da profesyonel bir ekibin hazır bulunması gerekiyor. İşte bu ekiplerin başında Türk Kızılay Afet Yönetimi Genel Müdürümüz Sayın İbrahim Özer yer alıyor” diyerek sözü Özer’e bıraktı.
Kızılay’ın afet alanında yaptığı eğitim ve tatbikat çalışmaları hakkında bilgi veren Özer şunları kaydetti; 
“1868 yılında tohumu atılan Türk Kızılay’ının ilk kuruluş amacı aslında savaşta yaralılara yardım etmekti. O günden bugüne Kızılay’a çok farklı, daha kapsamlı misyonlar yüklendi. Bugün baktığımızda şubelerden tutun da, bilgi teknolojilerine, afetten, psikososyal desteklere kadar birçok konuda Türk Kızılay’ının faaliyetleri var. Ama özüne baktığınızda biz bir afet kuruluşuyuz. Dolayısıyla afet yapılanmamızı daha da güçlendirdik. Kızılay’ın kendi içerisinde olası bir afette, çok hızlı müdahale edebilen özel ekipler kurduk. Afet Koordinasyon Timi adı altındaki 33 kişiden oluşan ekiplerimizden şu anda 10 tane var. Türkiye’nin farklı noktalarında bulunan bu timler olası afet anında talimatsız bir şekilde anında olay yerine hareket edebilme özelliğine sahipler. 
Söz konusu timler çok sıkı eğitimden geçtikleri için canlı durmaları gerekiyor. Bizim özel timlerle yaptığımız tatbikatların tamamı anlık yapılır ve habersiz olur. Birçok konuda timlerimizi detaylı testlere tabi tutuyoruz. Bizler, bu timler sayesinde şu anda olası bir afet anında olay yerine çok hızlı intikal edebiliyoruz. Dolayısıyla gerçekleştirilen tatbikatlarımızla sürekli timlerimizi canlı tutmaya çalışıyoruz. Örneğin yapılan bu tatbikatlar ışığında; bir tim mensubunun afet haberini aldığı andan itibaren yola çıkma süresi 4 veya 5 dakika. Bu gerçekten çok hızlı bir süre. Afet bölgesine ulaşan timler hemen orada koordinasyonu sağlamakla yükümlüler. Afet çünkü başlı başına bir krizdir. Eğer siz oraya geç intikal ederseniz, afetin kendisinden daha büyük bir kriz ortaya çıkar. 
Sadece bu alanda değil birçok alanda çalışmalarımız sürüyor. Kanda birçok yapılanmamız var. Teknolojik anlamda birçok yapılanmamız mevcut. Yapay zeka uygulamamız var. Çünkü teknolojiye, yeniliğe ayak uyduramazsanız sahada karşılığını negatif olarak görürsünüz.”
Gerçekleşen ziyaretin ardından Kızılay mensupları tesislerimizden iyi dilek temennileri ile ayrıldılar. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kızılay akape kızılayı kimliğinden kurtarılıp yine şeffaf edildiğinde son yirmi yılın hesapları toptan sorulduğunda bir dukalık daha yıkılacak dar ve zor zamanların bu yardım kurumu ancak o zaman tekrar Türk Kızılayı olacak