Türk Kızılayı Zeytin Dalı Harekatı’nda Türk Ordusu’nun yanında

Türk Ordusu'nun Zeytin Dalı Harekatında teröristlerle mücadelesinde en büyük destekçilerinden birisi de her zaman olduğu gibi Türk Kızılayı. Yardım eli uzatmak için zaman kaybetmeyen Kızılay, bölge halkının da ihtiyaç duyması halinde gerekli müdahaleleri gerçekleştiriyor.

Kırklar Haber
Türk Ordusu'nun Afrin'e girmesiyle meydana gelen sağlık desteği ihtiyacının en büyük destekçisi her zaman olduğu gibi Türk Kızılayı oldu. Bölge halkı ve operasyonda yer alan mehmetçiğin ihtiyaç halinde yanında olan Türk Kızılayı gerekli müdahale ve destek için hazırlıklarının da tam ve eksiksiz olduğunu ifade eden Türk Kızılayı Kırklareli Şube Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, "Zeytin Dalı Operasyonu sürecinde Suriye içerisindeki sivillere yönelik çok boyutlu insani destek ve koruma sağlamak amacı ile Kızılay ekiplerimiz AFAD ile koordineli olarak gerekli tedbirleri almaktadır. Kesintisiz ve ayrım gözetmeksizin insani desteğimiz sürecek" sözlerini dile getirdi.
"Sivillere insani destek"
Harekat kapsamında bölgede mehmetçiğe olduğu gibi bölge halkının da yardımına ilk koşan yine Türk Kızılayı oluyor. Kırklareli Şube Başkanı Altıntel, "Zeytin Dalı Operasyonu sürecinde Suriye içerisindeki sivillere yönelik çok boyutlu insani destek ve koruma sağlamak amacı ile Kızılay ekiplerimiz AFAD ile koordineli olarak gerekli tedbirleri almaktadır. Kesintisiz ve ayrım gözetmeksizin insani desteğimiz sürecek" sözlerini ifade etti.
"Bağışçılardan özveri bekliyoruz"
Bölgede meydana gelebilecek kan ihtiyacını da göz önünde bulundurulduğunu ifade eden Altıntel, bağışçılardan da özverili olmaları gerektiğinin altını çizerek, "Operasyon bölgesine yakın merkezlerimizde kan stoklarımızı tahkim ettik. Kış aylarında azalan kan stoklarımızı da düşünerek bu dönemde bağışçılarımızdan biraz daha fazla özveri bekliyoruz" şeklinde konuştu.
"Gerekli alt yapı  çalışmaları yapıldı"
Harekat için gerekli sağlık ve tıbbi desteğin verilmesi için alt yapı çalışmalarının da yapıldığını ifade eden Altıntel, "Türk Kızılayı gerekli alt yapı çalışmalarını da yaptı. Bizler de kan bağışlarıyla orada görev yapan ve sivillere gereken kan takviyesini yapmak için çalışıyoruz. Gerekli kan nakilleri için de hazırlıklıyız. Olası ihtiyaçlar da göz ardı edilmedi" dedi.
“Afrin’de 450 bin insan var”
Afrin’den çıkmak isteyenler için de yaşam merkezi oluşturulduğunun altını çizen Altıntel, “Şu an için yaklaşık 50 bin kişinin çıkmak istediği bilgisi var elimizde. Dolayısıyla bu insanlara yönelik barınma merkezi oluşturuyoruz. Az öncede yeni kamp alanlarının kurulacağı alanları gördük. Bunların çok hızlı kurulması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda içme suyu kuyuları, günlük gıda tesisi, üst yapı, tuvalet gibi alanlar inşa edilecek. Şu an hazırlık 50 bin ama ne kadar insan gelirse gelsin, imkanlarımızı ona göre artırabiliriz” açıklamalarını dile getirdi.
“Sivillerin çıkışına izin verilmeli”
Bölgede yaşanan gelişmelere de değinen Altıntel, "Özellikle Azez’in doğusunda yeni kamp alanları oluşturulması, Afrin’den gelecek olan insanların insani ihtiyaçlarını karşılayabilmek için arkadaşlarımız sahada yoğun şekilde çalışıyor. Üzülerek belirtmek isterim ki, Afrin’den çıkmak isteyen sivil insanların çıkışına PYD/YPG güçleri ve güney hattında da rejim izin vermiyor. Bu hatlar kapatılmış durumda. Bu, insancıl hukuk açısından bir ihlal. Bu anlamda çatışma bölgelerindeki tüm tarafların uluslararası insancıl hukuka riayet etmesi, sivillerin korunması konusunda aynı duyarlılığı göstermesi gerekiyor. Bu anlamda uluslararası topluma çağrı yapıyoruz. YPG/PYD’nin ve Suriye rejim güçlerinin Afrin’den çıkmak isteyen sivil halka yönelik yol kapama eylemini durdurması gerekiyor" dedi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol