Türk Gençliği 100 yıldır Ata’sının izinde

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yılı, dün Kırklareli’nde coşku ile kutlandı. Halkın yoğun katılımıyla Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda yapılan 19 Mayıs gösterileri, renkli görüntülere sahne oldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, saat 09:30’da Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda tören programı icra edildi. İlk olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşcu günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi. Emrah Yüksel Babuşcu konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinin dünya tarihine bağımsızlık mührünü vurduğu kutlu bir günün 100. yılını idrak etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. 19 Mayıs, bir ülkenin istikbal ateşini yaktığı, ebediyete kadar o meşalenin yanacağının tescillendiği gündür. Türk’ün sarsılmaz iradesiyle ikbal ve istikbal kavgası başlattığı 19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir büyük kurtuluş mücadelesinin fitilini ateşledi. İstikbalimize hayasızca örülmeye çalışılan esaret duvarı milli mücadele ile sonunda yerle bir edildi. 19 Mayıs 1919’un şöyle bir adım gerisine dikkatleri çekmek istiyorum. Başta İstanbul olmak üzere Samsun dahil Anadolu şehirleri 1. Dünya Savaşı sonrası imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması’nın bilhassa 7. maddesine dayanılarak İtilaf devletleri tarafından işgal altına alınmıştır. 1071’den bu yana kendimize vatan kıldığımız Anadolu’yu kendi aralarında parçalamışlar, bölge bölge bölmüşlerdi. Her zamanki gibi fırsat kollayan yedi düvel, güçlerini tevhid etmiş ve aziz vatanın Türkiye’nin kalelerini zapt etme hevesine kapılmışlardı. Bu emellerin gerçekleştirilmesine hiç ihtimal ve imkan yoktu. Orta Asya Türk devletlerinden bu yana hiçbir şartta boyunduruğu kabul etmeyen bir millet çıkacaktı çünkü karşılarına. Hasan Tahsiniyle, Nene Hatunuyla, Şahin Beyiyle, Sütçü İmamıyla en nihayetinde Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde gencinden yaşlısına kadınına yek vücut bir millet çıkacaktı. Haksızlığı, hukuksuzluğu, esareti canı pahasına kabul etmeyen bir millet Türk milleti. Samsun’dan Türkiye coğrafyasının her karış toprağına gür bir seda yayılacaktı. Türk, dün olduğu gibi bugün esir alınamazdı. Uzun ince bir yoldu milli mücadele. İhanet çemberini kırarak büyük bir milletin küllerinden dünyaya yeniden doğuşunun misal resmiydi. Burnumuzun dibine kadar ittifak ederek, birbirinden güç alarak yaklaşan düşmanı İnönü Savaşlarından başlayarak Sakarya’da belini kıran, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile son darbesi vurulan bir savaş. Aşama aşama kararlı bir şekilde düşmanı püskürterek geldikleri yere hapsetmenin ismiydi 19 Mayıs. Gençler istikbalimize, ikbalimize yani ülkemize sahip çıkın. Atalarımızın emaneti vatanımıza sahip çıkın. Sahip çıkın ki şehit torunu olarak atalarınızı incitmeyin. Çünkü milli mücadelenin tacı olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dedelerimizden bize bizlerden size emanettir.”
Ardından gençlik adına gençlik konuşması yapıldı, şiirler ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu. Devamında ise gençliğin ataya cevabı söylendi. Konuşmalardan sonra geçit töreni gerçekleştirildi. Devamında çeşitli sportif gösteriler ve Thrace Dans Ekibi’nin gösterileri düzenlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, 42 metrelik Türk Bayrağı’nın açılmasıyla sona erdi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerine Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol