Türk Böbrek Vakfından çocuklara eğitim

Türk Böbrek Vakfı, çocukluk çağı obezitesi ile mücadelesine ara vermeden devam ediyor.
Bu kapsamda Vakıf Kırklareli Toki Ahmet Cevdet Paşa İlk/Ortaokulu’nda 8- 12 yaş gurubundaki öğrencilere ilk toplu eğitimini gerçekleştirdi. Çarşamba (dün) gerçekleştirilen eğitimde çocuklara sağlıklı
beslenmenin spor ve hareketli yaşam tarzının önemi ile ilgili eğitim verildi.

16 Mayıs Çarşamba saat 11.30’da Kırklareli Toki Ahmet Cevdet Paşa İlk/Ortaokulu’nda gerçekleştirilen eğitime; İl Milli Eğitim Müdür Murat Aşım, Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Oyuncu Tuba Melis Türk, Sporcu Hasan Yanlızoğlu katılım gösterdi.
Türk Böbrek Vakfı, çocukluk çağı obezitesi ile mücadele faaliyetleri kapsamında, bu defa Kırklareli il Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan "iş birliği protokolü" çerçevesinde, Kırklareli il Merkezinde 8- 12 yaş gurubundaki öğrencilere ilk toplu eğitimini gerçekleştirdi.
Eğitimler her geçen gün artıyor
Obezite, böbrek sağlığını doğrudan etkileyen üçüncü sıradaki kriterdir. Ülkemizde yapılan araştırmada, 3 milyondan fazla obez nüfusun 1,8 milyonunu 0-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerimiz oluşturması nedeni ile Türk Böbrek Vakfı okullarda çocuklara yönelik eğitimlerini her geçen gün arttırıyor.
"Sağlıklı beslenme ve hayat tarzı"
Türk Böbrek Vakfı, bu kapsamda çocuklarda ve ebeveynlerinde bilinçlendirme ve farkındalığın arttırılması yönünde, çeşitli il ve ilçelerde vermekte olduğu, böbrek sağlığı için "sağlıklı beslenme ve hayat tarzı" eğitimlerine, Kırklareli'nde de başladı.
Çocuklara rol model
Çocuklara rol model olacak tanınmış isimlerle okulları gezerek çocuklara sağlıklı hayat tarzının önemi anlatılıyor. Kırklareli’nde yapılan etkinliğe tüm Türkiye’nin Survivor’dan tanıdığı Sporcu Hasan Yanlızoğlu katıldı. Yanlızoğlu, çocuklara kendi hayatından örnekler vererek sağlıklı yaşamın önemini anlattı. Beslenmenin ve egzersizlerin önemini değinen ve bu aktivitelerin küçük yaşlardan itibaren başladığina dikkat çeken Yanlızoğlu, çocukken sokakta oynanan oyunların egzersizlerin ilk adımı ve sporculuğun başlangıcı olduğunun altını çizdi.
Hasan Yanlızoğlu’nun ardından kürsüye Türk Böbrek Vakfı yetkilileri gelerek sağlıklı beslenme ve çocukların çok sevdiği bazı yiyeceklerin zararları örneklerle ve sayısal değerlerle anlatıldı. Program toplu fotoğraf çekimi ardından sonlandırıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol