Türk Bayrağına yapılan saygısızlığa Kırklareli'nden tepki

Yunan Milletvekili Loannis Lagos’un Brüksel'de düzenlenen Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda gerçekleştirdiği skandal eyleme tepkiler çığ büyüyor. Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları ortaklığında gerçekleşen basın açıklamasında Yunan Milletvekilinin eylemi kınandı. Cuma Namazına müteakip gerçekleşen etkinlikte Elazığ Depreminde yaşamını yitirenler anısına pliav-ayran ikramı yapılırken, Türk Bayrağı da dağıtıldı.

31 Ocak Cuma Namazı Sonrası Yunan Milletvekili Loannis Lagos’un skandal Türk Bayrağı eylemi dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirildi .Açıklamanın öncesinde Elazığ depreminde hayatını kaybedeb vatandaşlar anısına vatandaşlara pilav-ayran ikramı yapıldı. Ayrıca Türk Bayrağı hediye edildi.
“Yapılmış olan bu hakaret Yunan siyasetinde çaresizliğin ve acziyetin son noktasını göstermektedir”
Basın açıklamasına MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, Merkez ilçe Başkanı Niyazi Çalışkan, Kırklareli Ülkü Ocakları Başkanı İbrahim Yücepur ve vatandaşlar katıldı. Basın açıklamasını İl Başkanı Danışmanı Mürsel Tekin okurken, 30 Ocak 2020’de Avrupa Parlamentosunda gerçekleşen edepsizliği en sert biçimde kınadıklarını ifade etti. Açıklamada; “Türk Bayrağını kalleş ve kirli elleriyle yırtan Loannis Lagos adındaki zat'a buradan seslenmekteyiz. Biz ki yunan bayrağı ayaklarımızın altına serildiği halde bir devletin bağımsızlığı ve maneviyatına duyduğumuz saygıdan o bayrağı yerden kaldıran asil bir milletiz. Lakin geçmişten ders almayan bu milletvekili dedelerinin hazin sonuna bakarak gerekli tarih dersini almalı ve içinde bulunduğu bu gafletten kurtulmalıdır. Tarihte her toplum biraz önce belirtmiş olduğumuz bayrağı ezmeme olayı gibi kendine yakışanı yapmıştır. Yunan milletvekili geçmişten kalan kiniyle Türk Bayrağını yırtar, Şerefli Türk Milletinin evlatları ise kendi bayrağını her daim semada tutar. Yapılmış olan bu hakaret Yunan siyasetinde çaresizliğin ve acziyetin son noktasını göstermektedir. Diplomasinden bihaber bu faşistler Türk Milletinin daha önce de Sakarya'da, Dumlupmar'da, İzmir'de sillesini yemiş ve büyük bir kaosa sürüklenmiştir. Türk Topraklarındaki yaşayan tüm Türk İlleri gibi Kırklareli vilayeti olarak bizde bu yapılan hareketi en şiddetli biçimde kınıyoruz ve bu faşist milletvekili hakkında tüm cezai işlemlerin yapılmasını acilen bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol