TürkAkım’dan doğalgaz akışı yeniden başladı

TürkAkım’ın her iki hattından sağlanan doğalgaz akışı, yıllık bakımçalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden başladı. 

2020 yılı bakım çalışmalarının altı gün sürmesi öngörülmüştü. Çalışmalar 28 Haziran Pazar günü, planlanandan on iki saat önce tamamlandı.
29 Haziran Pazartesi sabahı,Rusya Anapa’dan Türkiye saatiyle sabah 05:00’te gönderilmeye başlayan doğalgaz, Türkiye topraklarında TürkAkım’ın ilk hattından saat 09:00, ikinci hattından ise saat 10:00 itibariyle sağlanmaya başladı.
Bakım çalışmaları süresince, Anapa ve Kıyıköy’deki tesislerde ekipmanların yıllık bakımları yapılarakacil müdahale sistemi, otomasyon sistemi ve diğer mekanik teçhizatın denetimi sağlandı. Bakım çalışmalarında görev yapan TürkAkım çalışanları, bakım çalışmalarını tamamlayıp doğalgaz akışını zamanında başlatabilmek için son derece verimli bir ekip çalışması gerçekleştirdi.
TürkAkım’ı oluşturan birbirine paralel iki boru hatından ilki Türkiye piyasasına doğalgaz sağlarken, ikincisi ise doğalgazı Avrupa’ya sevkiyat için Türkiye-Bulgaristan sınırına ulaştırıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol