TürkAkım Kıyıköy halkıyla buluştu

Türkiye ve Rusya arasında inşa edilen ve Kırklareli’nin Vize ilçesinee bağlı Kıyıköy’den karaya çıkması planlanan TürkAkım Boru Hattı’nın temsilcileri yerel halkla bir araya geldi. Kıyıköy Belediyesi’ne ait çok amaçlı salonda 12 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen etkinliğe kasaba halkı büyük ilgi gösterdi.
Çok sayıda Kıyıköylü’nün katıldığı organizasyonda, Türk ve yabancı uzmanlar projeye ilişkin bilgi vererek katılımcıların soruları yanıtladı.

Özellikle balıkçılık ve hayvancılık ile uğraşanların ilgi gösterdiği buluşmada, projenin etkilerinin en aza indirilmesi için alınan önlemler anlatıldı.
Yazılı ve görsel bilgiler ile Kıyıköy halkının boru hattı inşasına ilişkin soruları yanıtlandı.
Kıyıköylüler ile bir araya gelmekten mutlu olduklarını belirten TürkAkım İletişim Yetkilisi Aslı Esen, “TürkAkım Projesi, Türkiye’nin ekonomik gelişimi ve enerji ihtiyacı için çok önemli bir proje. Bu projeyi gerçekleştirirken bölge sakinleriyle istişare halinde olabilmek bizim için her zaman çok önemli. Bugün burada bizleri dinleyen ve samimi bir şekilde görüşlerini dile getiren Kıyıköy halkına çok teşekkür ederiz. Bizleri çok sıcak karşıladılar. Projenin ilerleyen safhalarında da kendilerini bilgilendirmeye ve görüşlerini almaya devam edeceğiz.” dedi.
Bilgilendirme görüşmesinden çok, keyifli bir sohbet havasında devam eden etkinlik, 2 bin nüfuslu kasabada yaklaşık 450 kişinin
katılımıyla gerçekleştirildi. Kıyıköylü çocuklar kendileri için hazırlanan oyun alanında gün boyu eğlenirken, yaptıkları resimlerle organizasyona renk kattılar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol