Turizmin Zirvesi EMİTT Başladı

Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) 30 Ocak Perşembe günü, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı. Bu yıl 24.sü düzenlenen Vize Belediyesinin de katılımıyla 30 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlik dünyanın en büyük 4 turizm fuarı içerisinde gösteriliyor. Her yıl 60 bin sektör mensubunu bir araya getiren etkinlik turistleri de farklı tatil destinasyonları hakkında fikir bilgi sahibi olmaya davet ediyor.

Hyve Group, TUROFED ve TTYD ortaklığında düzenlenen ve her yıl 60 bin sektör profesyonelini buluşturan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) bu yıl 24.kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. İlimizi de Vize Belediyesi açılacak stantta temsil ederken, Belediye 6 nolu salonda bulunan standında ilçenin güzelliklerini ziyaretçilere anlatıyor.
Fuar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOBB, Türk Hava Yolları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından destekleniyor. “Her bölgenin kendi potansiyelini ortaya çıkaracak yeni politikalar üzerinde çalışıyoruz”
Açılış Töreni'ne Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katılım gösterirken törende açılış konuşmasını gerçekleştirdi. “Her bölgenin kendi potansiyelini ortaya çıkaracak yeni politikalar üzerinde çalışıyoruz. Turizmin tüm Türkiye'de 12 aya yaygınlaşması ve turizm gelirlerinin tabana yayılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada da turizm STK'larının işlevleri ve faaliyetleri de büyük önem arz ediyor" diyen Bakan Ersoy, doğru paydaşları bir araya getiren EMITT Fuarı'nın öneminin oldukça büyük olduğuna dikkat çekti.
“Anadolu'daki turizm değerlerinin tanıtımında önemli rol oynamış, kıyılara sıkışmış turizmin 12 aya yayılmasının öncülüğünü EMITT gerçekleştirdi”
EMITT'in Türkiye'nin yapı taşlarından biri konumunda olduğunu belirten TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır, "100'e yakın ülkenin temsilcisinin katılım gösterdiği EMITT, Türkiye turizminin yapı taşlarından biri konumunda. Anadolu'daki turizm değerlerinin tanıtımında önemli rol oynamış, kıyılara sıkışmış turizmin 12 aya yayılmasının öncülüğünü EMITT gerçekleştirdi. İtalya, Fransa, Almanya gibi ülkelerde iç pazar seyahat oranı yüzde 25. Türkiye'de ise bu oran yüzde 10 civarında. Bu rakamı artırmak için Anadolu'ya dönük her türlü faaliyet desteklenmeli. Rekorların kırıldığı 2019 yılının ardından 2020 yılında da çift haneli büyüme bekliyoruz. Önümüzdeki dönem hedeflerimizden bir diğeri de 650 dolar seviyesinde bulunan kişi başı turist gelirini 750 dolar, 1000 dolar seviyesine çıkarmak" şeklinde konuştu.
TTYD Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Aydın, EMITT'in dünyanın önde gelen turizm fuarları ile yarıştığını belirterek"Dünyanın önde gelen turizm fuarları ile yarışan, rekor seviyede hosted buyer ağırlayan EMITT ülke turizmine her yıl büyük katkı sunmaktadır. EMITT tüm dünyada bir turizm fenomeni haline gelmiştir. Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda da EMITT'in konumunu güçlendirecek ve büyümesini sağlayacak her türlü çalışmayı desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Hyve Grup Bölge Direktörü Kemal Ülgen, EMITT Fuarı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çalışmalarını destekleyen dünya çapında bir turizm fuarı olduğuna dikkat çekerek; "EMITT Fuarı'nda 20 ülkeden 200'ün üzerinde tur operatörü ile yaklaşık 60 bin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçimizi buluşturacağız. başta Bakanlığımızın desteği ve liderliğinde, tüm paydaşları bir araya getiren EMITT, ülkemizin turizm stratejisini destekleyen bir fikir paylaşım platformu olma misyonunu da sürdürmektedir" dedi.
35 ülke fuarda yer alıyor
Fuarda yalnızca ülkemizden değil, 35 ülke tanıtım stantlarıyla bulunuyor. Dünyanın en çok turist çeken 10 ülkesi arasında yer alan Çin, Meksika ve Almanya'nın da katıldığı 24'üncü EMITT Fuarı; Lübnan, Sırbistan, İngiltere, Kuzey Kıbrıs, Malta, Bulgaristan, Dubai, Japonya, Litvanya, Güney Kore, Endonezya, Şili, Hindistan, Hırvatistan, Özbekistan, Azerbaycan, Karadağ, Gine, Nepal, Moğolistan, Bosna Hersek, Kosova, Cezayir, Brezilya gibi farklı kıtalardan ülkelere ev sahipliği yapıyor.
Türkiye'de ilk defa görülebilecek olan Louvre Müzesi'nin oluşturduğu sanal sergi: "Mona Lisa: Beyond The Glass fuarın ikinci gününden itibaren ziyaret edilebilecek. VR sayesinde ahşap panel üzerine resmedilen tablonun ince detaylarını çok daha yakından inceleme, boya katmanlarının arasında ahşap panelin dokusunu ve üzerindeki çatlakları görüntüleme imkânı sunulacak. Katılımcılar, her güne özel VR içerikleriyle, "sanal gerçeklik" teknolojisinin kullanımını deneyimleyebilecek. Göbeklitepe, Kolezyum, Tokyo gibi dünyaca ünlü yerler EMITT Fuarı'nda sanal gerçeklik gözlüğü ile gezilebilecek. EMITT Fuarı 2 Şubat’a kadar misafirlerini ağırlayacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol